Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 17 maart 2027

 

Openbaring 5:9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En zij zongen een nieuw lied, zeggende: Gij zijt waardig dat boek te nemen, en zijn zegelen te openen; want Gij zijt geslacht, en hebt ons Gode gekocht met Uw bloed, uit alle geslacht, en taal, en volk, en natie;" (Opb 5:9 STV)

"En ze zongen een nieuw lied: 'U komt de eer toe de boekrol te nemen en haar zegels te verbreken. Want u bent geslacht en met uw bloed hebt u voor God mensen gekocht uit elke stam en taal, uit elk volk en ras."

"En zij zongen een nieuw gezang, zeggende: Gij zijt waardig de boekrol te nemen en haar zegels te openen; want Gij zijt geslacht en Gij hebt [hen] voor God gekocht met uw bloed, uit elke stam en taal en volk en natie;"

"En ze zetten een nieuw lied in: i 'U verdient het om de boekrol te ontvangen en zijn zegels te verbreken. Want u bent geslacht en met uw bloed hebt u voor God mensen gekocht uit alle landen en volken, van elke stam en taal."

"En zij zongen een nieuw lied: "U bent waardig om de boekrol in ontvangst te nemen en de zegels te verbreken; want U bent geslacht en hebt met Uw bloed mensen voor God vrijgekocht uit alle rassen, volken, stammen en taalgroepen."

 

Overdenking van vandaag:

Waardig! Wat een mooi woord! Degenen onder ons die leerlingen van Jezus zijn, kennen maar één iemand die werkelijk waardig is. Hij is het waardig is om de boekrol te openen en de toekomst te onthullen. Hij is waardig voor lof en aanbidding.  

Waarom? Hoewel hij heilig, volmaakt en hemels was, werd hij waardig door zijn dood aan het kruis. Met zijn dood heeft hij voor ons vrijspraak, vergeving en redding verworven. En hij deed het niet alleen voor ons, maar voor mensen van alle rassen, talen en culturen. Jezus, u bent waardig!

 

Gebed:

Heilig Lam van God, u bent waardig! U bent mijn aanbidding en liefde waardig. U bent mijn toewijding waardig. En heilige Vader, ik dank u voor uw plan om hem te sturen om mij te redden. Door uw genade in Jezus wil ik mijn leven leiden in toewijding aan u en aan uw wil. Vergeef mij alstublieft voor de keren dat ik afgedwaald ben. Dank u dat u mij de mogelijkheid gegeven hebt om naar u terug te keren. In de naam van Jezus, uw heilig Lam dat geslacht is voor mijn zonden, geef ik u mijn liefde en dank. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

16 maart 2027 Kolossensen 1:18
15 maart 2027 Hebrëen 2:14
14 maart 2027 Psalm 80:7
13 maart 2027 Kolossensen 1:17
12 maart 2027 Jesaja 51:6
11 maart 2027 Psalm 86:6-7
10 maart 2027 Handelingen 2:36
 

Home