Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 7 maart 2027

 

Kolossensen 1:16

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want door Hem zijn alle dingen geschapen, die in de hemelen en die op de aarde zijn, die zienlijk en die onzienlijk zijn, hetzij tronen, hetzij heerschappijen, hetzij overheden, hetzij machten; alle dingen zijn door Hem en tot Hem geschapen;" (Col 1:16 STV)

"Want God heeft door hem alles geschapen in de hemel en op de aarde, het zichtbare en het onzichtbare, zoals tronen en heerschappijen, overheden en machten. Alles is door hem en voor hem geschapen."

"want in Hem zijn alle dingen geschapen, die in de hemelen en die op de aarde zijn, de zichtbare en de onzichtbare, hetzij tronen, hetzij heerschappijen, hetzij overheden, hetzij machten; alle dingen zijn door Hem en tot Hem geschapen;"

"in hem is alles geschapen, alles in de hemel en alles op aarde, het zichtbare en het onzichtbare, vorsten en heersers, machten en krachten, alles is door hem en voor hem geschapen."

"Christus Zelf heeft alles in de hemelen en op aarde geschapen, al het zichtbare en onzichtbare. Koningen en wereldheersers, regeringen en andere autoriteiten, alles is door Christus gemaakt tot Zijn eer."

 

Overdenking van vandaag:

"Jezus is Heer!" Dat betekent niet alleen maar dat wij onze levens hebben overgegeven aan zijn wil en ons vertrouwen in zijn genade hebben gesteld.  

"Jezus is Heer!" Dit betekent dat alles dat gemaakt is, van hem is. Alle engelen, demonen en geesten staan onder hem en zij zijn gemaakt om hem te dienen. De demonen kunnen er wel voor gekozen hebben om hem niet te eren en te dienen, dat neemt niet weg dat zij daarvoor wel bedoeld waren en het neemt ook niet weg dat Jezus zijn verhevenheid boven hen heeft laten zien in zijn kruisiging en opstanding.  

Het heelal, met zijn enorme wijdheid en pracht, is door hem gemaakt om zijn heerlijkheid te tonen. Zijnde het beeld van God voor ons, de aanwezigheid van God om door ons te worden gekend en gezien, is hij onze Koning, Heer en Redder. Wanneer ons leven in zijn handen is en ons hart onderworpen is aan zijn wil, dan kan niets of niemand zijn uiteindelijke overwinning voor ons en in ons tegenhouden.

 

Gebed:

Heilige en Almachtige God, dank u dat u zichzelf heeft laten zien door Jezus. Dank u voor het triomferen over alle machten en gemaakte wezens. Dank u voor het geven van de zekerheid dat geen enkele kracht van buitenaf of in de schepping kan wegnemen wat van u is en dat ik van u ben. Ik bid in de naam van de Schepper en de Koning van alles. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

6 maart 2027 Jesaja 51:5
5 maart 2027 1 Johannes 5:20
4 maart 2027 Spreuken 19:2
3 maart 2027 Kolossensen 1:15
2 maart 2027 Handelingen 4:12
1 maart 2027 Psalm 103:12
28 februari 2027 Romeinen 15:14
 

Home