Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 8 maart 2027

 

Psalm 121:7-8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"De HEERE zal u bewaren van alle kwaad; uw ziel zal Hij bewaren. De HEERE zal uw uitgang en uw ingang bewaren, van nu aan tot in der eeuwigheid." (Ps 121:7-8 STV)

"De Heer houdt het kwaad op een afstand, hij neemt je in bescherming. Waar je ook gaat of staat, de Heer waakt over je, nu en altijd."

"De HERE zal u bewaren voor alle kwaad, Hij zal uw ziel bewaren. De HERE zal uw uitgang en uw ingang bewaren van nu aan tot in eeuwigheid."

"De HEER behoedt je voor alle kwaad, hij waakt over je leven, de HEER houdt de wacht over je gaan en je komen van nu tot in eeuwigheid."

"De HERE beschermt u tegen elk kwaad; Hij beschermt uw leven. De HERE beschermt u, waar u ook gaat. Niet alleen vandaag, maar altijd, tot in eeuwigheid."

 

Overdenking van vandaag:

Eén van mijn moeilijkste uitdagingen als ouder is te weten dat ik mijn kinderen uiteindelijk niet zal kunnen beschermen tegen bepaalde pijnlijke ervaringen en hartenpijn. Sommige van die ervaringen zijn nodig om volwassen te worden en te groeien. Andere zijn het tergende resultaat van het leven in een gevallen wereld.  

Maar we kunnen er volkomen zeker van zijn dat, wa
nneer wij de Heer met hen delen en wanneer zij hun leven aan zijn wil overleveren, niets hen kan wegnemen uit Jezus' uiteindelijke overwinning, van zijn zorg en van de hereniging met ons en met hem.  

Wetende hoeveel wij van onze kinderen houden, denk je eens in hoeveel de Vader van ons houdt en hoezeer hij ernaar verlangt om ons op die veilige plaats te brengen in zijn huis! Totdat wij thuiskomen is het toch een grote geruststelling om te weten dat hij over ons en onze dierbaren waakt, nu en voor altijd?

 

Gebed:

Wakende en wachtende Vader, ook ik kijk uit naar onze eerste ontmoeting van aangezicht tot aangezicht. O Vader, ik weet dat u mij ziet en over mij waakt, maar soms vind ik het zo jammer dat ik u niet kan zien en dan vind ik het moeilijk om te moeten wachten totdat ik getroost zal worden en gezegend in uw aanwezigheid en in mijn eeuwige thuis. Tot die tijd zie ik hoe u oplettend waakt over al mijn wegen en dank ik u voor alles wat ik op een dag zal ontvangen. In de naam van Jezus. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

7 maart 2027 Kolossensen 1:16
6 maart 2027 Jesaja 51:5
5 maart 2027 1 Johannes 5:20
4 maart 2027 Spreuken 19:2
3 maart 2027 Kolossensen 1:15
2 maart 2027 Handelingen 4:12
1 maart 2027 Psalm 103:12
 

Home