Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 6 maart 2023

 

Jesaja 51:5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Mijn gerechtigheid is nabij, Mijn heil trekt uit, en Mijn armen zullen de volken richten; op Mij zullen de eilanden wachten, en op Mijn arm zullen zij hopen." (Jes 51:5 STV)

"Nog even, dan breng ik redding, mijn heil is niet ver meer, krachtig zal ik de volken besturen. Zelfs de verste landen zien naar mij uit. Op mijn macht hebben ze hun hoop gesteld."

"Mijn zege is nabij, mijn heil treedt te voorschijn, en mijn armen zullen de volken richten; op Mij zullen de kustlanden wachten en op mijn arm zullen zij hopen."

"Mijn volk, luister aandachtig naar mij, mijn natie, leen mij je oor. De wet vindt zijn oorsprong in mij, en mijn recht zal een licht zijn voor alle volken. In een oogwenk breng ik de zege nabij, de hulp die ik bied is al onderweg; ik zal krachtig rechtspreken over de volken. De eilanden hebben hun hoop op mij gevestigd, ze zien uit naar mijn krachtig optreden."

"Mijn heil en gerechtigheid zijn in aantocht; uw redding is nabij. Ik zal de volken regeren; zij zullen op Mij wachten en met verlangen naar mijn komst uitkijken."

 

Overdenking van vandaag:

Gods beloften blijven door de eeuwen heen overeind staan. Hij is ze nagekomen op veel verschillende manieren. Hij heeft slechte volken gestraft, IsraŽl bevrijd zoals hij had beloofd en hij heeft Jezus gezonden als Redder en bevrijder. Maar het meest belangrijk is dat Jezus op de rand van de geschiedenis staat en wacht om terug te keren en volledige verlossing voor het volk van God brengt en redding voor iedereen overal die naar zijn terugkeer verlangt.

 

Gebed:

Almachtige Heer, ik zie zoveel onrecht op de wereld en ik verlang naar waarheid, rechtvaardigheid en recht om te triomferen. Verlangende naar de terugkeer van Jezus, breekt mijn hart voor diegenen die Jezus niet kennen en voor hen die tegen uw wil in leven. Ik weet niet wat ik anders kan vragen dan dat uw wil zal geschieden op de aarde zoals in de hemel en laat de overwinning van uw wil eerst in mij plaatsvinden. Ik bid dit in de naam van Jezus. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 maart 2023 1 Johannes 5:20
4 maart 2023 Spreuken 19:2
3 maart 2023 Kolossensen 1:15
2 maart 2023 Handelingen 4:12
1 maart 2023 Psalm 103:12
28 februari 2023 Romeinen 15:14
27 februari 2023 Jesaja 2:22
 

Home