Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 5 maart 2027

 

1 Johannes 5:20

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Doch wij weten, dat de Zoon van God gekomen is, en heeft ons het verstand gegeven, dat wij den Waarachtige kennen; en wij zijn in den Waarachtige, [namelijk] in Zijn Zoon Jezus Christus. Deze is de waarachtige God, en het eeuwige Leven." (1Jo 5:20 STV)

"We weten, dat de Zoon van God gekomen is en ons inzicht heeft gegeven om de Waarachtige te kennen. Wij zijn in de Waarachtige, in zijn Zoon Jezus Christus: hij is de ware God, het eeuwige leven."

"Doch wij weten, dat de Zoon van God gekomen is en ons inzicht gegeven heeft om de Waarachtige te kennen; en wij zijn in de Waarachtige, in zijn Zoon Jezus Christus. Dit is de waarachtige God en het eeuwige leven."

"We weten ook dat de Zoon van God gekomen is en ons inzicht heeft gegeven om de Waarachtige te kennen. En wij zijn in de Waarachtige, omdat we in zijn Zoon Jezus Christus zijn. Hij is de ware God, hij is het eeuwige leven."

"Wij weten dat de Zoon van God gekomen is en ons heeft laten zien hoe wij de enige en echte God kunnen leren kennen. Wij zijn één met de ware God door Zijn Zoon Jezus Christus. Hij is de ware God; Hem te kennen, is het eeuwige leven."

 

Overdenking van vandaag:

Jezus kwam om God aan ons te openbaren. Hij heeft ons het meest duidelijke idee gegeven van hoe God werkelijk is. Dankzij Jezus kunnen we God kennen, de enige die werkelijk bestaat.  

Omdat we in Christus zijn, delen wij deze speciale band met de Vader en vinden we in hem een geheel nieuwe kwaliteit van leven. Dit leven eindigt niet wanneer het lichaam sterft, het eeuwige leven begint in dit leven, terwijl we met hem elke dag lopen. Dit leven breidt zich tot in eeuwigheid uit. Dit is genade - dat de eeuwige en bovenzintuigelijke God zich aan ons bekend maakt. Om dit in Jezus te doen is voor hem verlossing!

 

Gebed:

Heilig en Grote Vader, ik weet dat als mijn leven met u verbonden is door Jezus, dat ik eeuwig van uw aanwezigheid genieten zal. Ik hou van u voor alles wat u voor mij gedaan hebt en voor de verschrikkelijke prijs die u betaalde om mij van mijn zonden te verlossen. Ik ben u dankbaar voor uw schepping, dat u mij geschapen hebt en een plan voor mijn leven had toen niemand anders wist dat ik zelfs bedacht was. Maar vooral hou ik van u dat u God bent en de keuze maakte om de Vader te zijn die wil dat zijn kinderen hem kennen en van hem houden. In de naam van Jezus. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

4 maart 2027 Spreuken 19:2
3 maart 2027 Kolossensen 1:15
2 maart 2027 Handelingen 4:12
1 maart 2027 Psalm 103:12
28 februari 2027 Romeinen 15:14
27 februari 2027 Jesaja 2:22
26 februari 2027 Psalm 95:1
 

Home