Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 24 februari 2027

 

Romeinen 8:1-2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zo is er dan nu geen verdoemenis voor degenen, die in Christus Jezus zijn, die niet naar het vlees wandelen, maar naar den Geest. Want de wet des Geestes des levens in Christus Jezus heeft mij vrijgemaakt van de wet der zonde en des doods." (Ro 8:1-2 STV)

"Maar nu is het anders: wie één zijn met Christus Jezus, worden niet meer veroordeeld. Want de wet van de Geest, die het leven brengt door de eenheid met Christus Jezus, heeft u bevrijd van de wet die zonde en dood brengt."

"Zo is er dan nu geen veroordeling voor hen, die in Christus Jezus zijn. Want de wet van de Geest des levens heeft u in Christus Jezus vrijgemaakt, van de wet der zonde en des doods."

"Dus wie in Christus Jezus zijn, worden niet meer veroordeeld. De wet van de Geest die in Christus Jezus leven brengt, heeft u bevrijd van de wet van de zonde en de dood."

"Het is duidelijk dat mensen die van Christus Jezus zijn, niet veroordeeld zullen worden. Doordat u met Christus Jezus verbonden bent, geldt voor u de nieuwe wet: De wet van de Geest, de wet van het leven. U bent losgemaakt uit de wurgende greep van de zonde en bevrijd uit de macht van de dood."

 

Overdenking van vandaag:

Wij zijn in Jezus vrijgemaakt van de meest belangrijke slavernij van allemaal, onze angst voor Gods oordeel. Wij zijn bevrijd van de wet, die veroordeelt en leidt tot de dood. Wij zijn bevrijd door de Geest om niet alleen te vervullen wat de wet wil, maar ook om verlost te worden van de straf van dood die de wet vereiste. In Jezus, en door de kracht van zijn Geest, zijn we bevrijd om Gods kinderen te zijn ... voor eeuwig!

 

Gebed:

Abba Vader, dank u voor uw verlossing. Ik weet dat u een hoge prijs betaalde om het aan mij te geven. Vergeef me dat ik het niet laat gebeuren dat deze verlossing mijn hart vliegend maakt met hoopgevende vreugde. Leid me door de kracht van uw Geest, zodat ik de vrijheid en de vreugde van uw heil kan ervaren - en niet alleen op het einde van mijn dagen, maar tijdens de momenten van vandaag en elke dag die u mij geeft om te leven. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

23 februari 2027 Romeinen 14:1
22 februari 2027 Efeziërs 4:25
21 februari 2027 Psalm 75:1
20 februari 2027 Jesaja 1:17
19 februari 2027 Spreuken 14:21
18 februari 2027 Psalm 107:1
17 februari 2027 1 Petrus 5:6-7
 

Home