Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 20 februari 2027

 

Jesaja 1:17

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Leert goed te doen, zoekt het recht, helpt den verdrukte, doet den wees recht, handelt de twistzaak der weduwe." (Jes 1:17 STV)

"Vermijd het kwade, zet je in voor het goede. Kom op voor het recht, houd uitbuiters in toom, doe recht aan de wezen, verdedig de weduwen."

"leert goed te doen, tracht naar recht, houdt de geweldenaar in toom, doet recht aan de wees, verdedigt de rechtszaak der weduwe."

"en leer goed te doen. Zoek het recht, houd tirannen in toom, bied wezen bescherming, sta weduwen bij."

"Leer goed te doen, wees rechtvaardig en help de armen, de wezen en de weduwen."

 

Overdenking van vandaag:

Wij vinden het makkelijk om boos te worden wanneer een vriend onrecht wordt aangedaan. We zijn klaar om onrecht te bestrijden wanneer iemand die we liefhebben onrecht is aangedaan.  

Echter, God herinnert ons eraan dat onze aanbidding weinig betekent als we ook niet diegenen beschermen die zwak zijn, verwaarloosd, onderdrukt en vergeten. Het zijn niet alleen onze vrienden die onze hulp nodig hebben; het zijn ook degenen die geen vrienden hebben die ons nodig hebben.  

"Goed doen" betekent niet alleen een goed persoon zijn en het vermijden van het kwaad in onze geheiligde kleine gebieden; het betekent ook het zorgen, steunen en aanmoedigen van diegenen die niemand anders aandacht wil geven.

 

Gebed:

Vergeef me alstublieft, Vader, voor het egoÔstisch zijn met uw liefde en genade. Ik beken dat ik het vaak makkelijk vind om dichtbij degenen te blijven die net als ik zijn - die op mij lijken, die net zo denken, zich kleden zoals ik. Ik weet dat er zoveel in de wereld om me heen zijn die geen vriend hebben, nog minder een verdediger. Open mijn ogen, liefdevolle Heer, om diegenen in mijn wereld te zien die u wilt dat ik bescherm, aanmoedig en zegen. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

19 februari 2027 Spreuken 14:21
18 februari 2027 Psalm 107:1
17 februari 2027 1 Petrus 5:6-7
16 februari 2027 Galaten 6:6
15 februari 2027 HebrŽen 13:17
14 februari 2027 Romeinen 12:9
13 februari 2027 EfeziŽrs 5:21
 

Home