Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 11 februari 2027

 

EfeziŽrs 4:29

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Geen vuile rede ga uit uw mond, maar zo er enige goede [rede] is tot nuttige stichting, opdat zij genade geve dien, die dezelve horen." (Efe 4:29 STV)

"Sla geen vuile taal uit, maar zeg, waar het nodig is, iets opbouwends, iets dat de mensen die u horen, goeddoet."

"Geen liederlijk woord kome uit uw mond, maar als gij een goed [woord] hebt, tot opbouw, waar dit nuttig is, opdat zij, die het horen, genade ontvangen."

"Laat geen vuile taal over uw lippen komen, maar alleen goede en waar nodig opbouwende woorden, die goed doen aan wie ze hoort."

"Laat er ook geen vuile taal uit uw mond komen; dat doet alleen maar kwaad. Zeg op het juiste moment het juiste woord, iets wat de mensen helpt en goed doet, zodat zij genade ontvangen."

 

Overdenking van vandaag:

Wij kunnen onze woorden gebruiken om lief te zijn. Wij kunnen onze woorden gebruiken om indrukwekkend te lijken. Wij kunnen onze woorden gebruiken om argumenten te winnen. Wij kunnen onze woorden gebruiken om onszelf te verdedigen. Wij kunnen onze woorden gebruiken om te liegen en issues te verdraaien.  

Wij kunnen onze woorden gebruiken om veel dingen te doen, maar God wil dat wij onze woorden gebruiken om te zegenen. Dus als wij spreken, als onze woorden niet degenen zegenen en geruststellen tegen wie wij ze uitspreken, dan zeggen we eenvoudigweg niets. Oma had gelijk: "Als je niet iets aardigs kunt zeggen, zeg dan niets."

 

Gebed:

Geef me vandaag wijsheid, liefdevolle God, om woorden te spreken die mijn familie, mijn medewerkers en degenen ik ontmoet, zegenen. Ik wil waarheidsgetrouw, liefdevol, vriendelijk en barmhartig zijn als ik mijn mond open en spreek. Laat de woorden van mijn mond gebruikt worden ten dienste van u en tot uw glorie, lieve HEER. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

10 februari 2027 Spreuken 15:4
9 februari 2027 Psalm 63:3
8 februari 2027 Romeinen 7:24-25
7 februari 2027 Romeinen 15:30
6 februari 2027 Amos 5:14
5 februari 2027 Spreuken 21:4
4 februari 2027 EfeziŽrs 6:24
 

Home