Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 31 januari 2027

 

Jozua 4:24

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Opdat alle volken der aarde de hand des HEEREN kennen zouden, dat zij sterk is; opdat gijlieden den HEERE, uw God, vrezet te allen dage." (Joz 4:24 STV)

"Hierdoor zullen alle volken op aarde weten hoe krachtig de Heer ingrijpt en hierdoor zullen ook jullie steeds ontzag hebben voor de Heer, jullie God.'"

"opdat alle volken der aarde zouden weten, dat de hand des HEREN sterk is, en zij de HERE, uw God, al de dagen zouden vrezen."

"Want alle volken op aarde moeten weten hoe machtig de HEER, jullie God, is, en jullie moeten altijd vol ontzag voor hem zijn."'"

"Hij deed dit opdat alle volken op aarde zullen beseffen, dat de HERE de Almachtige God is en zij allen Hem zullen vereren."

 

Overdenking van vandaag:

God bracht de IsraŽlieten wonderbaarlijk door de rivier de Jordaan tijdens het seizoen van overstromingen door zijn liefde en genade en om zijn beloften aan hen te vervullen.  

Maar hij maakte ook een belangrijke verklaring over zichzelf en zijn volk. Hij wilde altijd dat IsraŽl "eerbied" zou hebben voor hem. Bovendien wou hij de vijanden van IsraŽl laten beven van angst. Dat deden ze. En God won een grote overwinning voor zichzelf en zijn volk door geloof.

 

Gebed:

Heilige en majestueuze God, u bent gehuld in rechtvaardigheid en badend in heerlijkheid. Ik wil u altijd behandelen met respect en eerbied die u verdient. Vergeef me alstublieft voor de keren dat ik niet zo eerbiedig of respectvol voor u was als u verdient. Vergeef me als ik uw naam niet heilig omhoog houd wanneer anderen uw naam ijdel gebruikten. U bent mijn leven, mijn liefde en alles waardig. Ik wil lof brengen aan u, nu en altijd. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

30 januari 2027 2 KorinthiŽrs 12:9
29 januari 2027 EfeziŽrs 3:20-21
28 januari 2027 EfeziŽrs 3:16
27 januari 2027 2 KorinthiŽrs 4:7
26 januari 2027 Handelingen 4:31
25 januari 2027 1 Petrus 2:19
24 januari 2027 Handelingen 4:19-20
 

Home