Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 25 januari 2027

 

1 Petrus 2:19

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want dat is genade, indien iemand om het geweten voor God zwarigheid verdraagt, lijdende ten onrechte." (1Pe 2:19 STV)

"Het is een gave van God als u, met hem voor ogen, onverdiend leed weet te verduren."

"Want dit is genade, indien iemand, omdat hij met God rekening houdt, leed verdraagt, dat hij ten onrechte lijdt."

"Het is een blijk van genade als iemand, doordat zijn aandacht op God gericht is, in staat is onverdiend leed te verdragen."

"Een gelovige mag blij zijn als hij ten onrechte een slechte behandeling moet ondergaan, omdat hij voor God een zuiver geweten wil houden."

 

Overdenking van vandaag:

Onrechtvaardig lijden! Oei, zelfs het geluid van die woorden stuurt een rilling door mijn rug. Zoiets lijkt niet eerlijk of wenselijk - en dat is het niet. Maar we hebben vele broeders en zusters die worstelen met pijn en onrechtvaardig lijden vanwege hun inzet en trouw aan de enige ware God en zijn Zoon, Jezus Christus.  

Zou het niet ongelooflijk zijn als degenen onder ons die niet geraakt zijn door verschrikkelijke vervolgingen of ontberingen, iedere dag zouden beginnen met bidden voor degenen in onze geestelijke familie die geconfronteerd worden met moeilijkheden, vervolging, lijden en mishandeling? Als ze de genade van Christus tonen om God te eren in het aangezicht van deze moeilijkheden, laten we bidden dat onze Vader hen niet alleen kracht geeft om te verdragen, maar dat hij ze ook snel zal verlossen!

 

Gebed:

Heilig en barmhartig Vader, zegen vandaag alstublieft uw kinderen die pijn en ontberingen lijden terwijl ze de genade van Jezus tonen. Of deze problemen er zijn als gevolg van vervolging of door de moeilijkheden van het leven, ik bid dat u mijn broeders en zusters die lijden kracht geeft. Maar Vader, ik weet dat de enige permanente oplossing voor dit leed Jezus' terugkeer is, dus stuur hem alstublieft spoedig. In de naam van de Heer Jezus die terugkeert bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 januari 2027 Handelingen 4:19-20
23 januari 2027 2 KorinthiŽrs 5:14-15
22 januari 2027 Lukas 12:11-12
21 januari 2027 Johannes 6:20-21
20 januari 2027 1 Johannes 4:18
19 januari 2027 HebrŽen 10:39
18 januari 2027 Psalm 56:4
 

Home