Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 22 januari 2027

 

Lukas 12:11-12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En wanneer zij u heenbrengen zullen in de synagogen, en [tot] de overheden en de machten, zo zijt niet bezorgd, hoe of wat gij tot verantwoording zeggen, of wat gij spreken zult; Want de Heilige Geest zal u in dezelve ure leren, hetgeen [gij] spreken moet." (Lu 12:11-12 STV)

"En als ze je in de synagogen voor bestuurders en autoriteiten dagen, maak je er dan geen zorgen over hoe je je moet verdedigen, wat je moet zeggen. Want de heilige Geest zal je op dat moment laten weten wat je zeggen moet.'"

"Wanneer zij u brengen voor de synagogen en voor de overheden en de machthebbers, maakt u niet bezorgd, hoe of wat gij ter verdediging moet spreken. Want de Heilige Geest zal u op het eigen ogenblik leren, wat gij zeggen moet."

"Wanneer ze jullie voor de synagogen en de autoriteiten en het gerecht slepen, vraag je dan niet bezorgd af hoe of waarmee je je moet verdedigen of wat je moet zeggen, want de heilige Geest zal jullie op dat moment ingeven wat je moet zeggen.'"

"Als jullie moeten terechtstaan in de synagogen en voor de autoriteiten, maak je dan niet ongerust over wat je moet zeggen om je te verdedigen. De Heilige Geest zal je op dat moment de juiste woorden geven."

 

Overdenking van vandaag:

Wanneer we hulp het hardst nodig hebben, belooft Jezus dat hij er zal zijn en dat zijn Geest ons de woorden zal geven die wij nodig hebben. Door de eeuwen heen heeft deze belofte degenen staande gehouden die vervolgd en bespot werden. Het heeft hen geholpen om te beseffen dat zij niet alleen waren en dat zij niet bang hoefden te zijn dat zij niet het volmaakte antwoord op alles zouden kunnen geven op het moment dat zij voor een vijandig publiek zouden staan.  

Diezelfde belofte houdt christenen van vandaag overeind, of zij nu van overheidswege worden vervolgd of boosaardigheid ontmoeten van ongelovigen op het werk, op school of thuis. Wanneer wij tegenover onze vijanden staan weten wij dat wij niet alleen zijn; onze Redder is met ons.

 

Gebed:

Liefhebbende God, ik heb uw kracht nodig en de hulp van de Heilige Geest wanneer ik spreek tegen wie zich keren tegen uw boodschap van redding. Ik wil uw woorden spreken, niet die van mij, om te zijn wat anderen horen op dat cruciale moment van confrontatie. Geef mij alstublieft wijsheid om te weten wat ik moet zeggen en om te weten wanneer ik moet zwijgen. Ik bid in de naam van Jezus. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

21 januari 2027 Johannes 6:20-21
20 januari 2027 1 Johannes 4:18
19 januari 2027 HebrŽen 10:39
18 januari 2027 Psalm 56:4
17 januari 2027 Psalm 139:9-10
16 januari 2027 Filippensen 4:13
15 januari 2027 2 KorinthiŽrs 4:16
 

Home