Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 21 januari 2027

 

Johannes 6:20-21

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar Hij zeide tot hen: Ik ben het; zijt niet bevreesd. Zij hebben dan Hem gewilliglijk in het schip genomen; en terstond kwam het schip aan het land, daar zij naar toe voeren." (Joh 6:20-21 STV)

"maar hij zei tegen hen: 'Ik ben het; wees niet bang.' Ze wilden hem aan boord nemen, maar op hetzelfde ogenblik landde de boot op de plek waar ze op aan hadden gestuurd."

"Maar Hij zeide tot hen: Ik ben het, weest niet bevreesd. Zij wilden Hem dan in het schip nemen en terstond bereikte het schip het land, waar zij heengingen."

"Maar hij zei: 'Ik ben het, wees niet bang.' Ze wilden hem aan boord nemen, maar meteen kwam de boot aan land op de plaats waar ze naartoe wilden."

"maar Hij zei: "Ik ben het! Jullie hoeven niet bang te zijn." "Kom aan boord," zeiden ze. Even later legden zij in KapernaŁm aan."

 

Overdenking van vandaag:

Jezus komt naar zijn discipelen om hen te steunen in ťťn van hun ergste nachtmerries - een storm op zee. Hij zegt ze letterlijk, "Ik Ben; wees niet bang."  

Twee belangrijke dingen zijn hier voor ons om op te merken: ten eerste, Jezus maakt gebruik van een naam ( "Ik Ben") die hem identificeert met God die Mozes en de IsraŽlieten uit Egypte verloste. Ten tweede, hij gebruikt een verrassend veel gebruikt bevel te zien in de gehele bijbel: "Wees niet bang."  

Als we bereid zijn Jezus uit te nodigen in ons leven in het midden van onze stormen en deiningen, zegt hij niet alleen: "Ik Ben; wees niet bang!" maar hij helpt ons ook bij het vinden van onze weg naar onze belangrijkste bestemming, ultieme bevrijding.

 

Gebed:

O God, de grote Ik Ben, u verloste IsraŽl uit Egypte, u won grote overwinningen voor David en u hebt Jezus uit de dood laten opstaan. Ik weet dat u mij kan bevrijden van dat wat op mijn weg kan komen. Vergeef me alstublieft als ik niet handel met het lef dat gevraagd wordt bij deze vorm van geloof en versterk mij om meer overtuigd te vertrouwen in uw aanwezigheid. In de machtige naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

20 januari 2027 1 Johannes 4:18
19 januari 2027 HebrŽen 10:39
18 januari 2027 Psalm 56:4
17 januari 2027 Psalm 139:9-10
16 januari 2027 Filippensen 4:13
15 januari 2027 2 KorinthiŽrs 4:16
14 januari 2027 Johannes 13:34
 

Home