Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 19 januari 2027

 

HebrŽen 10:39

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar wij zijn niet van degenen, die zich onttrekken ten verderve, maar van degenen, die geloven tot behouding der ziel." (Heb 10:39 STV)

"Maar wij behoren niet tot hen die het opgeven en verloren gaan, maar tot hen die geloven en daardoor hun leven behouden. Geloofsgetuigen"

"Doch wij hebben niets van doen met nalatigheid, die ten verderve leidt, doch met geloof, dat de ziel behoudt."

"Wij echter behoren niet tot degenen die terugdeinzen en ten onder gaan, maar tot hen die door hun geloof behouden blijven."

"Wij horen niet bij de mensen, die God de rug hebben toegekeerd en de ondergang tegemoet gaan. Nee, wij horen bij de mensen die op God vertrouwen en gered worden."

 

Overdenking van vandaag:

Ik hou van deze beschrijving van Gods volk dat voorafgaat aan de "Hall of Fame" van geloof (HebreeŽn 11). Wanneer je kijkt naar Gods volk door de eeuwen heen zijn ze niet een stelletje slapjanussen, schreeuwers en lafaards. Ja, ze hebben hun slechte momenten. Maar, al met al, zijn ze niet degenen die stoppen op hun zoektocht. Zij zijn degenen bij wie het geloof is gebleven en die Gods grote overwinning van het heil gevonden hebben.  

Dit vers prikkelt mij want de Heilige Geest zegt niet "we KUNNEN degenen zijn die niet terugdeinzen." Integendeel, hij heeft vertrouwen in ons, ons uithoudingsvermogen en onze trouw en zegt dat we geen "terugdeinzers" ZIJN, maar dat we gelovigen ZIJN!

 

Gebed:

Dank u, Almachtige God, voor uw vertrouwen in mij. Met uw hulp zal ik niet terugdeinzen. Ik zal staan voor uw waarheid, uw karakter en uw wil, ook als degenen om me heen dat niet doen.
Ik denk dat u veel dingen in het vooruit heeft voor uw mensen, dus ik weiger terug te deinzen. Geef mij alstublieft kracht met uw Geest, zodat ik u meer volledig kan dienen met vertrouwen en integriteit. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

18 januari 2027 Psalm 56:4
17 januari 2027 Psalm 139:9-10
16 januari 2027 Filippensen 4:13
15 januari 2027 2 KorinthiŽrs 4:16
14 januari 2027 Johannes 13:34
13 januari 2027 Romeinen 12:10
12 januari 2027 Jozua 1:14-15
 

Home