Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 15 januari 2027

 

2 Korinthiėrs 4:16

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Daarom vertragen wij niet; maar hoewel onze uitwendige mens verdorven wordt, zo wordt nochtans de inwendige vernieuwd van dag tot dag." (2Co 4:16 STV)

"Daarom verliezen we de moed niet. Want onze uiterlijke gestalte vergaat wel, maar onze innerlijke mens vernieuwt zich van dag tot dag."

"Daarom verliezen wij de moed niet, maar al vervalt ook onze uiterlijke mens, nochtans wordt de innerlijke van dag tot dag vernieuwd."

"Daarom verzaken wij onze plicht niet. Ook al gaat ons uiterlijke bestaan verloren, ons innerlijke bestaan wordt van dag tot dag vernieuwd."

"Daarom geven wij het niet op. Hoewel ons lichaam zwakker wordt, wordt onze innerlijke kracht met de dag groter."

 

Overdenking van vandaag:

Hoewel we grappen maken over ouder worden, zijn de uitdagingen van de veroudering hard. We realiseren ons onze sterfelijkheid. Ons lichaam kan ons verraden. We kunnen niet doen wat we eens wel konden doen.  

Als christenen weten we dat onze veroudering ons eigenlijk dichter bij huis brengt en bij het moment dat Jezus ons onsterfelijke lichamen geeft die niet kunnen vergaan. God kan ons helpen deze fysieke kenmerken te gebruiken om herinneringen van de hemel te zijn van wat belangrijk is. Met de hulp van zijn Geest, kunnen we omgevormd worden om meer als onze Heiland te zijn en meer klaar te zijn voor ons hemelse thuis!

 

Gebed:

Almachtige God, ik beken dat ik het steeds minder leuk vind om ouder te worden nu ik ouder word. Ik ben echter dankbaar dat elke dag dat ik ouder word, ik dichter bij het moment ben om thuis bij u te komen. Help me alstublieft om niet cynisch, negatief of bitter te worden wanneer ik ouder word. In plaats daarvan: vernieuw mij alstublieft en gebruik mij om anderen te zegenen die hun weg moeten vinden naar hun thuis bij u. In Jezus' machtige naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 januari 2027 Johannes 13:34
13 januari 2027 Romeinen 12:10
12 januari 2027 Jozua 1:14-15
11 januari 2027 Galaten 5:6
10 januari 2027 2 Korinthiėrs 4:5
9 januari 2027 Psalm 2:11-12
8 januari 2027 Jozua 4:24
 

Home