Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 14 januari 2027

 

Johannes 13:34

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Een nieuw gebod geef Ik u, dat gij elkander liefhebt; gelijk Ik u liefgehad heb, dat ook gij elkander liefhebt." (Joh 13:34 STV)

"Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten ook jullie elkaar liefhebben."

"Een nieuw gebod geef Ik u, dat gij elkander liefhebt; gelijk Ik u liefgehad heb, dat gij ook elkander liefhebt."

"Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben."

"Dit is een nieuwe opdracht die Ik u geef: heb liefde voor elkaar. Heb voor elkaar net zoveel liefde als Ik voor u heb."

 

Overdenking van vandaag:

Wow, dat is een moeilijke opdracht om te vervullen, nietwaar? Jezus heeft net de voeten van zijn discipelen gewassen. De komende uren zal Judas hem verraden met een kus, Petrus zal drie keer ontkennen dat hij hem kent en de overige 10 discipelen zullen hem verlaten en hem alleen laten sterven. Toch waste hij nog hun voeten wetende wat ze zouden doen. Hij gaat toch nog aan het kruis voor hen, terwijl hij weet dat zij hem zullen verlaten.  

Ik ben er niet zeker dat ik kan liefhebben op die manier ... nog niet. Echter, met de hulp van de Heilige Geest zal ik een vernieuwde belofte maken om van anderen te houden die me gekwetst en teleurgesteld hebben. Ik zal ook proberen relaties te herstellen waar ik anderen gekwetst en teleurgesteld heb.

 

Gebed:

Trouwe Vader, ik dank u voor uw oneindige liefde. Vul me alstublieft met uw Heilige Geest en giet de liefde in mijn hart, zodat ik anderen kan liefhebben zoals Jezus mij heeft liefgehad. Ik heb uw hulp nodig om diegenen lief te hebben die mij hebben teleurgesteld en gekwetst. God, ik wil niet dat mijn bitterheid of wrok iemand weerhoudt van het dienen van u en van het kennen van Jezus' genade. In de naam van mijn liefdevolle Heiland bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

13 januari 2027 Romeinen 12:10
12 januari 2027 Jozua 1:14-15
11 januari 2027 Galaten 5:6
10 januari 2027 2 Korinthiėrs 4:5
9 januari 2027 Psalm 2:11-12
8 januari 2027 Jozua 4:24
7 januari 2027 Psalm 130:7
 

Home