Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 11 januari 2027

 

Galaten 5:6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want in Christus Jezus heeft noch besnijdenis enige kracht noch voorhuid, maar het geloof, door de liefde werkende." (Ga 5:6 STV)

"Want als we één zijn met Christus Jezus, dan maakt besneden-zijn of niet-besneden-zijn geen verschil. Van belang is alleen geloof dat zich uit in daden van liefde."

"Want in Christus Jezus vermag noch besnijdenis iets, noch onbesneden zijn, maar geloof, door liefde werkende."

"In Christus Jezus is het volkomen onbelangrijk of men wel of niet besneden is. Belangrijk is dat men gelooft en de liefde kent, die het geloof zijn kracht verleent."

"Voor wie bij Christus Jezus hoort, is het al of niet besneden zijn volmaakt onbelangrijk. Het enige wat telt, is geloof dat zich in liefde uit."

 

Overdenking van vandaag:

Wat is het meest belangrijk? Prioriteiten zijn essentieel in ons dagelijks leven als we succesvol en productief gaan zijn. Dit geldt ook in ons discipelschap. We willen ons concentreren op wat de sleutel is van essentieel belang en het meest belangrijk. Paulus herinnert ons wat essentieel is: Geloof toont zichzelf in liefdevolle acties. Geloof dat zich niet laat zien in liefdevolle en helpende daden is dood (Jacobus 2). Jezus wil dat ons geloof zich toont in levendig en liefdevol dienen.

 

Gebed:

Almachtige God, vergeef me alstublieft voor de keren dat ik het zicht verloor op wat essentieel is en me richtte op dat wat mij verwijderde van de prioriteiten. Vergeef me alstublieft voor de keren dat mijn eigen belangen en bekommernissen meer belangrijk voor mij waren dan het liefdevol dienen van anderen. Geef me alstublieft ogen om de mensen te zien die u wilt dat ik vandaag dien, en elke dag, zodat anderen kunnen weten van Jezus' liefde door mijn daden en woorden. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

10 januari 2027 2 Korinthiërs 4:5
9 januari 2027 Psalm 2:11-12
8 januari 2027 Jozua 4:24
7 januari 2027 Psalm 130:7
6 januari 2027 2 Korinthiërs 4:18
5 januari 2027 Psalm 3:3
4 januari 2027 Jozua 3:5
 

Home