Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 6 januari 2027

 

2 KorinthiŽrs 4:18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Dewijl wij niet aanmerken de dingen, die men ziet, maar de dingen, die men niet ziet; want de dingen, die men ziet, zijn tijdelijk, maar de dingen, die men niet ziet, zijn eeuwig." (2Co 4:18 STV)

"Onze blik is niet gericht op het zichtbare, maar op het onzichtbare. Want het zichtbare is tijdelijk, maar het onzichtbare is eeuwig."

"daar wij niet zien op het zichtbare, maar op het onzichtbare; want het zichtbare is tijdelijk, maar het onzichtbare is eeuwig."

"Wij richten ons niet op de zichtbare dingen maar op de onzichtbare, want de zichtbare dingen zijn tijdelijk, de onzichtbare eeuwig."

"Dus kijken wij niet naar wat zich voor onze ogen afspeelt, naar de moeilijkheden om ons heen. Maar wij kijken uit naar de blijdschap die ons wacht, al zien wij die nu nog niet. Alle zichtbare dingen zijn tijdelijk, maar de dingen die nu nog niet zichtbaar zijn, zullen eeuwig blijven."

 

Overdenking van vandaag:

Wat zie je het beste vandaag? Is het dat wat je ziet of dat wat je niet ziet? Ongeacht wat we geloven, moeten we uiteindelijk dat vertrouwen wat we niet kunnen zien. Zelfs de meest atheÔstische wetenschappers vertrouwen op zwaartekracht, ademen lucht en zijn afhankelijk van principes die zij niet kunnen zien, totdat deze realiteiten resultaten voortbrengen in de materiŽle wereld van de menselijke waarneming.  

Maar als christenen geloven we dat de geziene wereld net zo echt is als de ongeziene wereld. In feite, het meeste van de geziene wereld is onderworpen aan ziekte, ramp, verval, stoornis en dood. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als het niet wat meer permanent is, dan zal het niet heel lang reŽel voor iemand van ons zijn. Ik wil vasthouden aan iets dat me in staat stelt verder te zoeken dan het geziene en mijn Vader vinden die ongezien is. Hij is degene die het ongeziene garandeert!

 

Gebed:

Eeuwige Vader en God van alle mensen, help me meer helder de geestelijke, eeuwige en reŽle wereld van het ongeziene te zien. Ik verlang geen nieuwigheden of het bizarre. Ik wil enkel u kennen, uw waarheid en uw karakter, zodat ik u beter kan weergeven aan anderen en hen kan helpen om u te vinden in de wereld van het ongeziene. Geef mij alstublieft meer succes bij het bereiken van anderen, voor uw glorie. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 januari 2027 Psalm 3:3
4 januari 2027 Jozua 3:5
3 januari 2027 HebrŽen 13:5
2 januari 2027 Jozua 1:9
1 januari 2027 2 KorinthiŽrs 5:17
31 december 2026 Jesaja 43:16,18-19
30 december 2026 Johannes 16:33
 

Home