Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 3 januari 2023

 

HebrŽen 13:5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"[Uw] wandel zij zonder geldgierigheid; en zijt vergenoegd met het tegenwoordige; want Hij heeft gezegd: Ik zal u niet begeven, en Ik zal u niet verlaten." (Heb 13:5 STV)

"Geld mag niet het belangrijkste zijn in uw leven. Wees tevreden met wat u hebt. God heeft zelf gezegd: Ik laat u niet in de steek, ik zal u niet verlaten."

"Laat uw wijze van doen onbaatzuchtig zijn, weest tevreden met wat gij hebt. Want Hij heeft gezegd: Ik zal u geenszins begeven, Ik zal u geenszins verlaten."

"Laat uw leven niet beheersen door geldzucht, neem genoegen met wat u hebt. Hij heeft immers zelf gezegd: 'Nooit zal ik u afvallen, nooit zal ik u verlaten, '"

"Laat u niet door het geld in beslag nemen. Wees tevreden met wat u hebt, want God heeft gezegd: "Ik zal altijd voor u zorgen; Ik zal u nooit in de steek laten."

 

Overdenking van vandaag:

We hebben twee keuzes voor ons leven. We kunnen leven door geloof of door zicht. We kunnen vertrouwen in Gods blijvende aanwezigheid en kracht of we kunnen vertrouwen op onze eigen middelen. Maar rijkdom - zoals gezondheid, status en reputatie - is onderhevig aan verval en verdwijning. Slechts een Bron is er altijd voor ons en we weten dat we op hem kunnen vertrouwen, want hij is er voor zo veel mensen geweest voor ons. Nooit is eeuwig en dit ene "nooit" koester ik: "Ik zal je nooit in de steek laten!"

 

Gebed:

Heilige Vader, de Grote Ik Ben, dank u dat u er morgen bent voordat ik er zal zijn. Dank u dat u er in mijn verleden was, toen alle anderen mij in de steek lieten. Dank u dat u er was toen ik nog niet op de hoogte was van uw aanwezigheid totdat ik terug keek en de bewijzen zag van uw genade. Geef me alstublieft moed om echt uw beloften te geloven, met name deze dat u er altijd bent. Uw belofte heeft nu "nooit" een zeer belangrijk woord voor mij gemaakt! Dank u. In de naam van uw liefdevolle Zoon, Jezus, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

2 januari 2023 Jozua 1:9
1 januari 2023 2 KorinthiŽrs 5:17
 

Home