Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 18 april 2024

 

1 Johannes 4:18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees buiten; want de vrees heeft pijn, en die vreest, is niet volmaakt in de liefde." (1Jo 4:18 STV)

"Volmaakte liefde sluit angst uit. Angst hangt samen met straf en wie angst heeft, leeft niet ten volle uit de liefde."

"Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit; want de vrees houdt verband met straf en wie vreest, is niet volmaakt in de liefde."

"De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. In iemand die angst kent, is de liefde geen werkelijkheid geworden."

"In de liefde is geen plaats voor angst. Integendeel, de volmaakte liefde verdrijft de angst. Angst houdt altijd verband met straf. Wie nog angst kent, kent de volmaakte liefde nog niet."

 

Overdenking van vandaag:

Weet je nog wat Jezus zei toen hij lopend op het water naar zijn discipelen kwam tijdens de storm? Hij vertelde hen letterlijk: "Wees niet bang, ik ben." In de aanwezigheid van de heilige en ontzagwekkende Zoon van God hoeven we niet bang te zijn. Gods genade voor ons in Jezus neemt onze behoefte aan angst weg omdat Jezus' offer ons heilig maakt, zonder schuld en vrij van alle beschuldigingen tegen ons (Kolossenzen 1:21-22).  

Ons antwoord? Liefde! Wij houden van onze Vader voor wie hij is, voor wat hij heeft gedaan, voor zijn grote opoffering voor ons, en vooral, voor het wegnemen van onze angst en dat hij ons heilig maakt.

 

Gebed:

Vader in de hemel, u bent heilig, ontzagwekkend en glorieus. Dit zou ik nooit kunnen zijn zonder uw genade, maar u heeft gekozen om mij deze zegeningen te geven door het offer van uw Zoon Jezus. Dank u. Ik hou van u. In Jezus' naam prijs ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

17 april 2024 Jakobus 4:17
16 april 2024 EfeziŽrs 4:16
15 april 2024 1 TimothŽus 4:15-16
14 april 2024 1 Thessalonicensen 4:14
13 april 2024 Filippensen 4:13
12 april 2024 1 TimothŽus 4:12
11 april 2024 1 Petrus 4:11
 

Home