Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 2 januari 2027

 

Jozua 1:9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Heb Ik het u niet bevolen? wees sterk en heb goeden moed, en verschrik niet, en ontzet u niet; want de HEERE, uw God, is met u alom, waar gij heengaat." (Joz 1:9 STV)

"Vergeet niet wat ik je opgedragen heb: wees vastberaden en moedig! Laat je niet uit het veld slaan, laat je geen schrik aanjagen. Want ik, de Heer, je God, zal je helpen bij alles wat je onderneemt.'"

"Heb Ik u niet geboden: wees sterk en moedig? Sidder niet en word niet verschrikt, want de HERE, uw God, is met u, overal waar gij gaat."

"Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God, staat je bij.'"

"Ja, wees moedig en sterk! Ban angst en twijfel uit uw hart. Onthoud dat de HERE, uw God, u overal terzijde zal staan."

 

Overdenking van vandaag:

Deze opdracht en belofte aan Jozua zijn ook voor ons als wij het komende jaar begroeten. We hebben geen idee wat ons te wachten staat, we weten alleen dat God met ons mee gaat als we hem mee vragen op onze reis en proberen zijn wil te volgen.  

Dus dit vers is niet alleen een belofte om te koesteren: "Ik zal met je mee gaan." Het is ook een commando! "Wees sterk en moedig, en wees niet bang of ontmoedigd." Wij omarmen dit komende jaar als een gelegenheid om God te dienen en niet als iets waar we bang voor zijn!

 

Gebed:

Heilig en almachtige Vader, dank u dat u bij mij bent als ik dit nieuwe jaar begin. Ondersteun me alstublieft met uw Geest om het te begroeten met passie en enthousiasme voor de mogelijkheden die voor ons liggen. Vergeef me alstublieft wanneer mijn eigen tekortkomingen en het onbekende voor mij, mij bang en onzeker maakt. Geef me moed om dit jaar moedig voor u te leven. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 januari 2027 2 KorinthiŽrs 5:17
31 december 2026 Jesaja 43:16,18-19
30 december 2026 Johannes 16:33
29 december 2026 Johannes 14:1-3
28 december 2026 MatthŽus 11:28
27 december 2026 Psalm 103:1-3
26 december 2026 Lukas 2:28-32
 

Home