Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 30 december 2026

 

Johannes 16:33

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Deze dingen heb Ik tot u gesproken, opdat gij in Mij vrede hebt. In de wereld zult gij verdrukking hebben, maar hebt goeden moed, Ik heb de wereld overwonnen." (Joh 16:33 STV)

"Dit heb ik jullie gezegd om jullie vrede te doen vinden bij mij. In deze wereld krijgen jullie het zwaar te verduren. Maar houd moed! Ik heb de wereld overwonnen!'"

"Dit heb Ik tot u gesproken, opdat gij in Mij vrede hebt. In de wereld lijdt gij verdrukking, maar houdt goede moed, Ik heb de wereld overwonnen."

"Ik heb dit gezegd opdat jullie vrede vinden bij mij. Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen in de wereld, maar houd moed: ik heb de wereld overwonnen.'"

"Dit heb Ik u verteld, omdat Ik wil dat u mijn vrede bewaart. In de wereld zult u het zwaar te verduren krijgen. Maar houd moed! Ik heb de wereld overwonnen."

 

Overdenking van vandaag:

Deze wereld is een plaats van strijd. Ja, we kunnen voor een tijdje buiten de strijd leven. We kunnen een manier vinden om gewoon de strijd te negeren of de strijd voor een tijd te ontwijken. Maar uiteindelijk zal de strijd ons vinden.  

Echter in het midden van de strijd, kunnen we onszelf eraan herinneren dat onze overwinning zeker is. Jezus heeft gewonnen! We zullen delen in zijn grote triomf. Mocht je het niet weten, het eindresultaat is al bepaald en christenen "winnen ruim" door Jezus. En dit is een overwinning voor altijd!

 

Gebed:

Dank u, God, dat u mij de overwinning geeft door Jezus Christus, mijn Heer. Ik begroet de toekomst met afwachting omdat ik weet dat elke dag mij dichter bij u brengt en dichter bij de glorieuze toekomst die u heeft gepland voor al uw kinderen. Tot dan, bid ik dat ik deze overwinning nooit uit het oog zal verliezen en dat ik zal hunkeren naar de dag van aankomst! In de naam van Jezus, de triomfantelijke Ridder op het witte paard, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

29 december 2026 Johannes 14:1-3
28 december 2026 Matthëus 11:28
27 december 2026 Psalm 103:1-3
26 december 2026 Lukas 2:28-32
25 december 2026 Jesaja 9:6
24 december 2026 Lukas 2:16-20
23 december 2026 Lukas 2:11-14
 

Home