Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 27 december 2026

 

Psalm 103:1-3

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"[Een] [psalm] [van] David. Loof den HEERE, mijn ziel, en al wat binnen in mij is, Zijn heiligen Naam. Loof den HEERE, mijn ziel, en vergeet geen van Zijn weldaden; Die al uw ongerechtigheid vergeeft, die al uw krankheden geneest;" (Ps 103:1-3 STV)

"Uit de bundel van David. Ik dank de Heer, ik dank hem uit de grond van mijn hart. Dank aan de heilige God, geen van zijn weldaden zal ik vergeten. Hij vergeeft mijn fouten en geneest mijn kwalen."

"Van David. Loof de HERE, mijn ziel, en al wat in mij is, zijn heilige naam; loof de HERE, mijn ziel, en vergeet niet een van zijn weldaden; die al uw ongerechtigheden vergeeft, die al uw krankheden geneest,"

"Prijs de HEER, mijn ziel, prijs, mijn hart, zijn heilige naam. Prijs de HEER, mijn ziel, vergeet niet één van zijn weldaden. Hij vergeeft u alle schuld, hij geneest al uw kwalen,"

"Met hart en ziel wil ik de HERE prijzen en Zijn heilige naam loven. Mijn ziel, prijs de HERE en vergeet vooral nooit wat Hij allemaal voor goeds heeft gedaan. Hij vergeeft mij al mijn zonden en geneest mij van elke ziekte."

 

Overdenking van vandaag:

Lof moet niet alleen van onze lippen komen. Lof moet uit het diepst van onze ziel komen, al de grote zegeningen herkennende die God ons gegeven heeft. Terwijl God lof verdient omdat hij heilig en majestueus en machtig is, hebben we nog meer redenen om hem te prijzen. Hij is zo ontzettend genadevol voor ons geweest!

 

Gebed:

Heilige en liefhebbende Vader, ik prijs u voor uw geschenk van schepping. Ik prijs u voor uw liefde om ons de vrije wil toe te kennen om u te aanvaarden of te verwerpen. Ik prijs u voor het kiezen van Abraham om het begin van het geloof te zijn en mensen door wie Jezus zou komen.
Ik prijs u voor het sturen van Jezus. Ik prijs u voor het geven van het offer voor mijn zonden. Ik prijs u dat u hem liet opstaan uit de dood en dat hij triomfeerde over zonde en dood. Ik prijs u voor degenen die het evangelie van uw genade met mij deelden.
Ik prijs u voor wat u doet door mij en voor mij. Ik prijs u voor wat u gaat doen en toch voor mij verhuld blijft in mysterie. Ik geef eer omdat u de Almachtige God bent, die ervoor gekozen heeft om mijn Abba Vader te zijn. In de naam van Jezus Christus, mijn Heer, prijs ik u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

26 december 2026 Lukas 2:28-32
25 december 2026 Jesaja 9:6
24 december 2026 Lukas 2:16-20
23 december 2026 Lukas 2:11-14
22 december 2026 Lukas 2:8-11
21 december 2026 Lukas 2:6-7
20 december 2026 Lukas 2:1 and 4-5
 

Home