Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 25 december 2026

 

Jesaja 9:6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"(9–5) Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij is op Zijn schouder; en men noemt Zijn naam Wonderlijk, Raad, Sterke God, Vader der eeuwigheid, Vredevorst;" (Jes 9:6 STV)

"Er is een kind geboren, we hebben weer een koningszoon. Op zijn schouders rust de heerschappij. Men zal hem noemen: Wijs Bestuurder, Goddelijke Held, Eeuwige Vader, Vredevorst."

"Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op zijn schouder en men noemt hem Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst."

"Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst."

"Aan Zijn groeiende en vredevolle bewind zal nooit een einde komen. Vanaf de troon van Zijn vader David zal Hij met volmaakte eerlijkheid en rechtvaardigheid regeren. Hij zal alle volken van de wereld echte rechtvaardigheid en vrede brengen. En dit alles zal gebeuren, omdat de brandende liefde van de HERE van de hemelse legers zich heeft voorgenomen dit te doen!"

 

Overdenking van vandaag:

Terwijl Jezus Gods Zoon en Maria's zoon is, is hij ook aan ons gegeven, volgens de profetie van Jesaja. Jezus is het kind gegeven aan de wereld zodat jij en ik Gods kind kunnen worden. Welk groter geschenk kunnen wij hebben dan Jezus, en door Jezus, God als onze Vader.

 

Gebed:

O liefdevolle Vader, op een dag zo glorieus, wanneer de wereld pauzeert en uw geschenk van Jezus erkent, is alles wat ik kan bedenken om te zeggen simpelweg "Dank u wel!" Dan word ik er nogmaals aan herinnerd dat alles wat ik heb afkomstig is van hem, want het is in zijn naam, Jezus Christus, Immanuel, dat ik bid. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

24 december 2026 Lukas 2:16-20
23 december 2026 Lukas 2:11-14
22 december 2026 Lukas 2:8-11
21 december 2026 Lukas 2:6-7
20 december 2026 Lukas 2:1 and 4-5
19 december 2026 Lukas 1:76-78
18 december 2026 Lukas 1:68-70
 

Home