Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 16 april 2024

 

EfeziŽrs 4:16

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Uit Welken het gehele lichaam bekwamelijk samengevoegd en samen vastgemaakt zijnde, door alle voegselen der toebrenging, naar de werking van een iegelijk deel in [zijn] maat, den wasdom des lichaams bekomt, tot zijns zelfs opbouwing in de liefde." (Efe 4:16 STV)

"Aan hem ontleent het hele lichaam zijn samenhang en onderling verband. Het groeit door de juiste werkzaamheid van ieder lichaamsdeel en het bouwt zichzelf op door de liefde."

"En aan Hem ontleent het gehele lichaam als een welsluitend geheel en bijeengehouden door de dienst van al zijn geledingen naar de kracht, die elk lid op zijn wijze oefent, deze groei des lichaams, om zichzelf op te bouwen in de liefde."

"Vanuit dat hoofd krijgt het lichaam samenhang, en wordt het ondersteund en bijeengehouden door alle gewrichtsbanden. Ieder deel draagt naar vermogen bij tot de groei van het lichaam, dat zo zichzelf opbouwt door de liefde."

"Door Hem wordt het lichaam prachtig samengevoegd; elk deel helpt de andere delen naar vermogen, zodat het hele lichaam gezond groeit en vol liefde is."

 

Overdenking van vandaag:

EfeziŽrs en Kolossenzen benadrukken dat er geen mens, of zelfs een groep mensen, hoofd is van de Kerk. Jezus is hoofd van de Kerk. Hij bepaalt ons richting. Hij is ons voorbeeld. Hij is ons doel voor het dienen. Bovendien geeft Jezus ons ook een plaats in zijn Lichaam als hij kiest, ons talenten geeft om te gebruiken om elkaar en God te zegenen en ons samenhoudt zodat we effectief kunnen dienen als zijn aanwezigheid in de wereld.  

Dus laten we ons hart op Jezus richten. Laten we zijn leven en liefde gebruiken om ons te inspireren en ons te tonen hoe we kunnen dienen. Laten we hem onze trouw en loyaliteit geven. Hij alleen is hoofd van zijn Lichaam, de Kerk. Laten we hem laten leiden!

 

Gebed:

Rechtvaardige Vader, dank u voor Jezus. Dank u voor zijn voorbeeld, dienen, gehoorzaamheid, liefde en opoffering. Dank u voor zijn opstanding, verheerlijking, macht en aanwezigheid heden in uw kerk en in mijn leven. Vader, gebruik mij alstublieft en mijn broeders en zusters in Christus met mij om zijn werk te doen in onze wereld en uw genade te delen met allen die verloren zijn. In de naam van de Heer Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

15 april 2024 1 TimothŽus 4:15-16
14 april 2024 1 Thessalonicensen 4:14
13 april 2024 Filippensen 4:13
12 april 2024 1 TimothŽus 4:12
11 april 2024 1 Petrus 4:11
10 april 2024 1 Johannes 4:10
9 april 2024 Filippensen 4:9
 

Home