Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 12 december 2026

 

Galaten 4:4-5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar wanneer de volheid des tijds gekomen is, heeft God Zijn Zoon uitgezonden, geworden uit een vrouw, geworden onder de wet; Opdat Hij degenen, die onder de wet waren, verlossen zou, [en] opdat wij de aanneming tot kinderen verkrijgen zouden." (Ga 4:4-5 STV)

"Maar toen de juiste tijd was aangebroken, heeft God zijn Zoon gezonden. Geboren uit een vrouw en onderworpen aan de wet, moest hij ons die onder de wet stonden, vrijkopen, opdat wij de status van kinderen zouden ontvangen."

"Maar toen de volheid des tijds gekomen was, heeft God zijn Zoon uitgezonden, geboren uit een vrouw, geboren onder de wet, om hen, die onder de wet waren, vrij te kopen, opdat wij het recht van zonen zouden verkrijgen."

"Maar toen de tijd gekomen was zond God zijn Zoon, geboren uit een vrouw en onderworpen aan de wet, maar gezonden om ons vrij te kopen van de wet opdat wij zijn kinderen zouden worden."

"Maar toen de juiste tijd gekomen was, de tijd die God daarvoor had bepaald, stuurde God Zijn Zoon, Die als mens uit een Joodse moeder werd geboren en aan de Joodse wet onderworpen was. Hij zou ons vrijkopen van die wet, zodat God ons als Zijn kinderen kon aannemen."

 

Overdenking van vandaag:

God wachtte tot de geschiedenis zijn aangewezen moment bereikte en stuurde Jezus. Het juiste moment - Romeinse heerschappij, Joodse ondergeschiktheid, goede wegen, vrijheid, een zekere mate van veiligheid, een gemeenschappelijke handelstaal, wrede en barbaarse straf gepaard met religieuze strijd.  

In tijden als deze, stuurde hij zijn Zoon om de zoon van een vrouw te zijn. Hij maakte zijn huis vrij zodat hij een verlosser naar ons huis kon sturen. Hij deed het zodat we zijn kinderen zouden kunnen worden - niet kinderen die doen alsof, maar echte kinderen, met volledige rechten. Dus hij kon niet alleen God zijn, maar zo kon hij Abba worden.

 

Gebed:

Abba Vader, zelfs uw naam is kostbaar voor mij. Ik ben ademloos hoeveel het u kost om mij u Abba te laten noemen. Ik begrijp deze extravagante liefde niet, maar ik dank u ervoor. Ik weet dat ik het niet verdien om u Abba te noemen, maar het klinkt zo correct. Iets binnenin reageert op de klank van Abba - Heilig, Rechtvaardig, Almachtig, Abba! Hoewel ik weet dat ik nooit een perfect kind zal zijn, rust ik vandaag in het vertrouwen dat ik uw kind ben en dat u mij hebt. Dank u in Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 december 2026 Jesaja 7:14
10 december 2026 Deuteronomium 18:15
9 december 2026 Johannes 15:5,8
8 december 2026 Johannes 14:6
7 december 2026 Johannes 11:25
6 december 2026 Johannes 10:14-15
5 december 2026 Johannes 10:7,9-10
 

Home