Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 11 december 2026

 

Jesaja 7:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Daarom zal de Heere Zelf ulieden een teken geven; ziet, een maagd zal zwanger worden, en zij zal een Zoon baren, en Zijn naam IMMANUEL heten." (Jes 7:14 STV)

"Daarom zal de Heer u ongevraagd een teken geven: uw jonge vrouw is zwanger, zij zal een zoon ter wereld brengen en hem ImmanŽl, 'God-met-ons', noemen."

"Daarom zal de Here zelf u een teken geven: Zie, de jonkvrouw zal zwanger worden en een zoon baren; en zij zal hem de naam Immanuel geven."

"Daarom zal de Heer zelf u een teken geven: de jonge vrouw is zwanger, zij zal spoedig een zoon baren en hem ImmanuŽl noemen."

"Goed dan, de Here zal Zelf een teken vaststellen: Een maagd zal een kind krijgen! en zij zal het kind ImmanuŽl noemen (dit betekent 'God is met ons')."

 

Overdenking van vandaag:

God is geÔnteresseerd in ons persoonlijk. Zozeer zelfs dat hij persoonlijk ons dit teken geeft. Dankzij de uitleg van MattheŁs van de betekenis van de naam ImmanuŽl, weten we wat dit teken was - Jezus komt om te leven als God met ons. Zijn aanwezigheid is Gods aanwezigheid. Zijn leven is Gods teken. Het wonder van zijn opvatting is Gods mysterie en ook zijn verklaring van genade voor ons.

 

Gebed:

Heilig en almachtige Heer die weigert om de god te zijn die afstandelijk en ver weg is: ik dank u voor uw komst om onder ons te leven in Jezus. Ik dank u en prijs u voor uw offer en pijn. Ik weet dat dit teken u heel erg veel kost dus laat alstublieft mijn lof in gebed, zang, denken en leven mijn dank aan u weerspiegelen in Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

10 december 2026 Deuteronomium 18:15
9 december 2026 Johannes 15:5,8
8 december 2026 Johannes 14:6
7 december 2026 Johannes 11:25
6 december 2026 Johannes 10:14-15
5 december 2026 Johannes 10:7,9-10
4 december 2026 Johannes 8:12
 

Home