Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 9 december 2026

 

Johannes 15:5,8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ik ben de Wijnstok, [en] gij de ranken; die in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht; want zonder Mij kunt gij niets doen." (Joh 15:5 STV)

"Ik ben de wijnstok, jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, draagt hij veel vrucht; los van mij zijn jullie tot niets in staat."

"Ik ben de wijnstok, gij zijt de ranken. Wie in Mij blijft, gelijk Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt gij niets doen."

"Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen."

"Ik ben de wijnstok en u bent de ranken. Als u dicht bij Mij blijft en Ik blijf in u, brengt u veel vrucht voort. Want zonder Mij kunt u niets doen."

 

Overdenking van vandaag:

Wij nemen Jezus' karakter (vruchtdragen) op ons door nauw verbonden met hem te blijven. De afstand tussen hemel en aarde is niet zo groot wanneer de hemel in ons leeft. In Johannes 14 herinnerde Jezus ons eraan dat, als wij hem gehoorzamen, hij zal komen en in ons zal wonen en zichzelf zal openbaren aan ons. Dus als wij hem gehoorzamen, kennen wij hem beter. Zijn leven wordt echt in ons.

 

Gebed:

Dierbare Heer, ik wil gehoorzamen aan uw woord, uw wil en uw voorbeeld. Ik wil aan u gehoorzamen om u te eren, om u lief te hebben en u te kennen. Dus alstublieft, help me u beter te leren kennen als ik nauwlettender uw stappen volg. Help me om te weten wat het betekent om uw leven te leven in mijn wereld. Dankzij Jezus' machtige naam bid ik en dank ik hem als mijn Heer. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 december 2026 Johannes 14:6
7 december 2026 Johannes 11:25
6 december 2026 Johannes 10:14-15
5 december 2026 Johannes 10:7,9-10
4 december 2026 Johannes 8:12
3 december 2026 Johannes 6:35
2 december 2026 HebrŽen 1:1-2
 

Home