Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 6 december 2026

 

Johannes 10:14-15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Ik ben de goede Herder; en Ik ken de Mijnen, en worde van de Mijnen gekend. Gelijkerwijs de Vader Mij kent, [alzo] ken Ik ook den Vader; en Ik stel Mijn leven voor de schapen." (Joh 10:14-15 STV)

"Ik ben de goede herder. Ik ken mijn schapen en mijn schapen kennen mij, zoals de Vader mij kent en ik de Vader ken. Ik geef mijn leven voor de schapen."

"Ik ben de goede herder en Ik ken de mijne en de mijne kennen Mij, gelijk Mij de Vader kent en Ik de Vader ken, en Ik zet mijn leven in voor de schapen."

"Ik ben de goede herder. Ik ken mijn schapen en mijn schapen kennen mij, zoals de Vader mij kent en ik de Vader ken. Ik geef mijn leven voor de schapen."

"Ik ben de goede herder. Ik ken mijn schapen en zij kennen Mij, zoals Ik de Vader ken en Hij Mij kent. Ik geef mijn leven voor mijn schapen."

 

Overdenking van vandaag:

Het doel van onze wandeling met Jezus is om hem als onze herder te kennen net zo intiem als hij de Vader kent. Een belangrijke zaak voor ons om te onthouden: In een wereld waar zo veel mensen onze aandacht willen trekken en bereid zijn om ons advies te geven, kunnen wij hun stem afwijzen. Wij luisteren naar Jezus want hij heeft zijn liefde voor ons getoond door zijn leven voor ons te geven. Hij is niet een huurling, hij is de Goede Herder.

 

Gebed:

Heilige Vader, u bent geweldig en genereus; het is niet te beschrijven. U heeft uw liefde getoond door uw Zoon te sturen om mijn herder te zijn. Help me zijn stem te horen door uw Woord. Help me zijn stem te horen door de wijze raad van geestelijke vrienden. Help me zijn stem te horen door de woorden gezongen tot mij door mijn broers en zusters wanneer we samenkomen. Help me zijn stem te horen in het werk van de Heilige Geest in mijn geweten. Vader, ik wil uw Zoon volgen als mijn Herder en Heer, want ik weet dat hij, net als u, goed is! In naam van mijn Herder en Heer bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

5 december 2026 Johannes 10:7,9-10
4 december 2026 Johannes 8:12
3 december 2026 Johannes 6:35
2 december 2026 HebrŽen 1:1-2
1 december 2026 Johannes 1:1-2 and 14
30 november 2026 2 Petrus 3:10-11
29 november 2026 Psalm 136:1 and 26
 

Home