Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 4 december 2026

 

Johannes 8:12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Jezus dan sprak wederom tot henlieden, zeggende: Ik ben het licht der wereld; die Mij volgt, zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het licht des levens hebben." (Joh 8:12 STV)

"Een andere keer zei Jezus tegen de mensen: 'Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt, zal niet meer in het donker lopen, maar hij zal het licht bezitten dat leven geeft.'"

"Wederom dan sprak Jezus tot hen en zeide: Ik ben het licht der wereld; wie Mij volgt, zal nimmer in de duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben."

"Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: 'Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.'"

"Jezus richtte Zich weer tot de mensen en zei: "Ik ben het licht van de wereld. Wie Mij volgt, zal nooit in het donker rondtasten, maar leven in het licht."

 

Overdenking van vandaag:

Duisternis is meer dan een symbool; het is een indringende manier van leven en de wereld bekijken. Duisternis is de plaats van bedrog, kwaad, misdaad, roofdieren, zonde en dood. Jezus volgen betekent dat wij hem ons hart brengen en hem de duisternis laten wegsturen die ons aan de binnenkant plaagt zodat we niet meer bang hoeven te zijn voor de duisternis aan de buitenkant. Op deze manier geeft Jezus ons licht, maar het is een licht dat meer doet dan een donkere kamer met licht vullen. Dit is een licht dat het hart verlicht.

 

Gebed:

Heilige God die in glorieus en onbedwingbaar licht woont, ik wil u prijzen voor het sturen van Jezus om de duistere angsten weg te sturen die me zo makkelijk omhullen. Ik bid voor kracht en moed om niet alleen in het licht te wandelen maar ook om anderen de weg naar het licht te tonen. In naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

3 december 2026 Johannes 6:35
2 december 2026 HebrŽen 1:1-2
1 december 2026 Johannes 1:1-2 and 14
30 november 2026 2 Petrus 3:10-11
29 november 2026 Psalm 136:1 and 26
28 november 2026 1 Kronieken 16:8
27 november 2026 Kolossensen 3:16
 

Home