Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 15 april 2024

 

1 TimothŽus 4:15-16

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Bedenk deze dingen, wees hierin [bezig], opdat uw toenemen openbaar zij in alles. Heb acht op uzelven en op de leer; volhard daarin; want dat doende, zult gij en uzelven behouden, en die u horen." (1Ti 4:15-16 STV)

"Breng dit alles in praktijk en zet je ervoor in. Dan zal iedereen zien hoe je vorderingen maakt. Draag zorg voor jezelf en voor het onderricht, en volhard daarin. Door dat te doen red je jezelf en hen die naar je luisteren."

"Behartig deze dingen, leef erin, opdat aan allen blijke, dat gij vooruitgaat. Zie toe op uzelf en op de leer, volhard in deze dingen; want door dit te doen zult gij zowel uzelf als hen, die u horen, behouden."

"Richt je hierop, maak het je eigen, zodat voor iedereen duidelijk wordt dat je vorderingen maakt. Neem je in acht, houd je aan de leer en blijf dat doen; dan red je zowel jezelf als hen die naar je luisteren."

"Doe iets met die gave; werp je op de taken, zodat iedereen je vooruitgang zal opmerken. Pas goed op jezelf in alles wat je denkt en doet. Blijf trouw aan wat juist en goed is en God zal niet alleen jou redden, maar ook de mensen die naar je luisteren."

 

Overdenking van vandaag:

"Wees ijverig!" Dat is niet een zin waar je deze dagen veel over hoort. We willen dat de dingen gemakkelijk gebeuren. Zweet in de wereld van schijn-geloof wordt afgekeurd. Maar Paulus wilde dat Timotheus (en wij) weten dat volwassenheid in Christus echte inspanning vereist. Voor een verlossende invloed op anderen moet je hard werken.  

Hoewel het Gods macht is die doet veranderen, is onze inspanning ook noodzakelijk. God geeft ons de zekerheid dat deze inspanning niet alleen vrucht zal dragen in ons eigen leven, maar dat het evengoed anderen ook tot redding zal brengen.

 

Gebed:

Abba Vader, zet alstublieft mijn vertrouwen, moed, ijver en gehoorzaamheid in beweging zodat de verlossing waarmee u mij gezegend heeft, gedeeld kan worden met anderen door mijn leven, mijn onderricht en mijn voorbeeld. In Jezus' naam wil ik bidden. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

14 april 2024 1 Thessalonicensen 4:14
13 april 2024 Filippensen 4:13
12 april 2024 1 TimothŽus 4:12
11 april 2024 1 Petrus 4:11
10 april 2024 1 Johannes 4:10
9 april 2024 Filippensen 4:9
8 april 2024 Jakobus 4:7-8
 

Home