Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 14 april 2024

 

1 Thessalonicensen 4:14

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want indien wij geloven, dat Jezus gestorven is en opgestaan, alzo zal ook God degenen, die ontslapen zijn in Jezus, [weder] brengen met Hem." (1Th 4:14 STV)

"Maar wij geloven toch dat Jezus gestorven is en uit de dood opgestaan? Dan volgt daaruit dat God degenen die als christenen zijn gestorven, samen met Jezus bij zich zal halen."

"Want indien wij geloven, dat Jezus gestorven en opgestaan is, zal God ook zo hen, die ontslapen zijn, door Jezus wederbrengen met Hem."

"Want als wij geloven dat Jezus is gestorven en is opgestaan, moeten wij ook geloven dat God door Jezus de doden naar zich toe zal leiden, samen met Jezus zelf."

"Want omdat wij geloven dat Jezus na Zijn dood weer levend is geworden, geloven wij ook dat God de gestorven christenen met Christus zal laten terugkomen."

 

Overdenking van vandaag:

Zo verschrikkelijk als het Kruis was, het was niet het laatste hoofdstuk van het verhaal van Jezus. Jezus stierf en stond vervolgens weer op. We kunnen twee dingen geloven door Jezus' opstanding: 1) dat Jezus terug zal keren in glorieuze overwinning voor degenen die in hem geloofd hebben, en 2) dat we met degenen zullen zijn die we liefhebben die in Christus in slaap gevallen zijn wanneer Jezus terug komt.

 

Gebed:

Heilig en almachtige Vader, dank u voor de opstanding van Jezus uit de dood en de zekerheid die u mij geeft voor eeuwig leven met u, en met hen die ik liefheb die al gestorven zijn. Ik kijk uit naar de dag dat Jezus terugkeert in heerlijkheid, met de engelen van de hemel, en volledige overwinning over de dood brengt. Dank u in Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

13 april 2024 Filippensen 4:13
12 april 2024 1 Timothëus 4:12
11 april 2024 1 Petrus 4:11
10 april 2024 1 Johannes 4:10
9 april 2024 Filippensen 4:9
8 april 2024 Jakobus 4:7-8
7 april 2024 1 Thessalonicensen 4:7-8
 

Home