Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 23 november 2026

 

Psalm 100:4-5

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Gaat in tot Zijn poorten met lof, in Zijn voorhoven met lofgezang; looft Hem, prijst Zijn Naam. Want de HEERE is goed; Zijn goedertierenheid is in der eeuwigheid, en Zijn getrouwheid van geslacht tot geslacht." (Ps 100:4-5 STV)

"Ga de poorten door en bewijs hem eer, ga het tempelplein op en breng hem hulde. Eer hem, breng hem dank. Want hij is goed, eeuwig duurt zijn liefde, hij is altijd trouw."

"Gaat met een loflied zijn poorten binnen, zijn voorhoven met lofgezang, looft Hem, prijst zijn naam; want de HERE is goed, zijn goedertierenheid is tot in eeuwigheid, en zijn trouw tot in verre geslachten."

"Kom zijn poorten binnen met een loflied, hef in zijn voorhoven een lofzang aan, breng hem hulde, prijs zijn naam: de HEER is goed, zijn liefde duurt eeuwig, zijn trouw van geslacht op geslacht."

"Zing een loflied wanneer u de tempelpoort ingaat. Laat het in Zijn voorhof klinken en prijs Zijn naam. De HERE is goed voor ons. Zijn goedheid reikt tot in de eeuwigheid. Hij blijft trouw aan alle generaties."

 

Overdenking van vandaag:

Aanbidding gaat altijd over binnengaan, binnentreden - genade binnentreden, binnengaan met dankzegging, binnengaan om met anderen te delen, maar meer dan dit alles, de aanwezigheid van de Heer binnengaan op een bijzondere manier. Maar ons binnengaan is niet de basis van aanbidding. In plaats daarvan gaat aanbidding over de trouw, goedheid en blijvende genade van de Heer.  

Zoals zovelen voor ons komen wij tot God en God wacht op ons. We komen om hem te loven voor alles wat hij geweest is, alles wat hij is, en alles wat hij zal zijn. We komen om binnen te treden en te aanbidden. Dit kunnen we doen omdat God getrouw is, door alle generaties heen, en wacht totdat wij komen.

 

Gebed:

Trouwe God, de Almachtige Rots van Israėl, de God op wie de generaties vertrouwd hebben, u alleen Here, bent God. Ik prijs u voor uw blijvende genade en barmhartigheid. Ik prijs u want ik wil dat mijn hart afgestemd is op uw wil. Ik prijs u want ik wil mij voorbereiden op mijn langste leven, het leven in uw aanwezigheid. Ik prijs u in de naam van Jezus. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

22 november 2026 Kolossensen 3:15
21 november 2026 1 Korinthiėrs 1:4-5
20 november 2026 Psalm 95:1-2
19 november 2026 Psalm 1:1-2
18 november 2026 Johannes 17:17
17 november 2026 Psalm 119:105
16 november 2026 Psalm 119:18
 

Home