Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 22 november 2026

 

Kolossensen 3:15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"En de vrede Gods heerse in uw harten, tot welken gij ook geroepen zijt in een lichaam; en weest dankbaar." (Col 3:15 STV)

"Laat de vrede van Christus heersen in uw hart. Daartoe bent u geroepen als leden van één lichaam. Wees dankbaar."

"En de vrede van Christus, tot welke gij immers in een lichaam geroepen zijt, regere in uw harten; en weest dankbaar."

"Laat in uw hart de vrede van Christus heersen, want daartoe bent u geroepen als de leden van één lichaam. Wees ook dankbaar."

"Laat de vrede van God uw harten beheersen. God wil dat zo, opdat u één bent in het Lichaam van Christus. Wees daarom dankbaar."

 

Overdenking van vandaag:

Vrede - deze ongrijpbaar staat van genade, waarin alle welzijn van het leven verkeert. Vanwege Jezus, hebben we echt Shalom - gezondheid van lichaam, ziel en geest. Zijn relaties met anderen, zijn overwinning over zonde, dood en het graf zorgen er voor dat we ook vrede kunnen hebben!  

Terwijl we dus de Geest van Christus in ons hart ontvangen, kunnen we met onze broeders en zusters leven, ongeacht hoe gebrekkig in een staat van vrede. Paulus gebruikt beeldspraak, wij zijn het Lichaam van Christus en natuurlijk wil een lichaam niet met zichzelf vechten. Leef dus in vrede met anderen en doe dit met dankzegging.

 

Gebed:

Vader van alle gelovigen, geef mij alstublieft een hart om uw mensen lief te hebben. Ik weet dat als het karakter van Jezus mijn leven doordrenkt, dat ik de kostbaarheid van elk van uw kinderen meer zal waarderen en zal die moeilijke familieleden zien als de korrel van waaruit u mijn parel zal vormen. Geef mij genade totdat mijn hart opgaat in mijn betrokkenheid om al uw kinderen lief te hebben. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

21 november 2026 1 Korinthiërs 1:4-5
20 november 2026 Psalm 95:1-2
19 november 2026 Psalm 1:1-2
18 november 2026 Johannes 17:17
17 november 2026 Psalm 119:105
16 november 2026 Psalm 119:18
15 november 2026 Psalm 119:143
 

Home