Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Donderdag 19 november 2026

 

Psalm 1:1-2

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Welgelukzalig is de man, die niet wandelt in den raad der goddelozen, noch staat op den weg der zondaren, noch zit in het gestoelte der spotters; Maar zijn lust is in des HEEREN wet, en hij overdenkt Zijn wet dag en nacht." (Ps 1:1-2 STV)

"Gelukkig de mens die niet de raad volgt van wie zonder God leven, die niet omgaat met wie slecht zijn, die niet aan tafel wil zitten met wie alleen maar spotten. Gelukkig de mens die vreugde vindt in de woorden van de Heer, ze steeds weer overdenkt, overdag en 's nachts."

"Welzalig de man die niet wandelt in de raad der goddelozen, die niet staat op de weg der zondaars, noch zit in de kring der spotters; maar aan des HEREN wet zijn welgevallen heeft, en diens wet overpeinst bij dag en bij nacht."

"Gelukkig de mens die niet meegaat met wie kwaad doen, die de weg van zondaars niet betreedt, bij spotters niet aan tafel zit, maar vreugde vindt in de wet van de HEER en zich verdiept in zijn wet, dag en nacht."

"Gelukkig is de mens, die in de wandeling niet luistert naar de raad van slechte mensen, die niet blijft stilstaan op de weg van de zondaars en vermijdt te zitten bij hen die met God spotten. Integendeel, het is voor hem een vreugde te doen wat de HERE van hem vraagt; dag en nacht is hij bezig met Zijn woord."

 

Overdenking van vandaag:

Ik mag kiezen met welke informatiebron ik mijn gedachten voed. Maar dit voorrecht, deze vrijheid is ook een verantwoordelijkheid. God verlangt om mij te zegenen, maar die zegen blijft inactief totdat mijn hart zich in het doen van zijn wil verblijdt.

 

Gebed:

Wonderlijke Schepper, net zoals u zo'n mooie wereld ontwierp en mij in de moederschoot samenstelde, vraag ik ook dat u in mij een verlangen creŽert om uw waarheid te kennen en een inzicht in hoe die waarheid te leven. Ik weet dat uw Heilige Geest in mij is om me te helpen in deze reis, maar ik wil u zo graag behagen en zegenen voor alle manieren waarop u mij gezegend hebt. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

18 november 2026 Johannes 17:17
17 november 2026 Psalm 119:105
16 november 2026 Psalm 119:18
15 november 2026 Psalm 119:143
14 november 2026 1 Petrus 3:18
13 november 2026 1 Petrus 2:15-16
12 november 2026 Kolossensen 1:9
 

Home