Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 14 november 2026

 

1 Petrus 3:18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want Christus heeft ook eens voor de zonden geleden, Hij rechtvaardig voor de onrechtvaardigen, opdat Hij ons tot God zou brengen; Die wel is gedood in het vlees, maar levend gemaakt door den Geest;" (1Pe 3:18 STV)

"Ook Christus heeft eens voor al geleden voor de zonden; de onschuldige heeft geleden ter wille van de schuldigen om u bij God te brengen. Hij is lichamelijk gestorven, maar tot leven gewekt door de Geest."

"Want ook Christus is eenmaal om de zonden gestorven als rechtvaardige voor onrechtvaardigen, opdat Hij u tot God zou brengen: Hij, die gedood is naar het vlees, maar levend gemaakt naar de geest,"

"Ook Christus immers heeft, terwijl hij zelf rechtvaardig was, geleden voor de zonden van onrechtvaardigen, voor eens en altijd, om u zo bij God te brengen. Naar het lichaam werd hij gedood maar naar de geest tot leven gewekt."

"Christus heeft ook geleden. Hij is eenmaal voor onze zonden gestorven, als een onschuldige voor de schuldigen. Hij heeft dat gedaan om ons bij God terug te brengen. Maar hoewel Zijn lichaam gestorven is, is het door de Geest weer levend gemaakt."

 

Overdenking van vandaag:

Doordat ik stond aan de open graven van vrienden, familie en vreemden, ken ik de aanwezigheid en het gevoel van de beslissing van de dood en onze menselijke zwakheid. Maar Christus' dood is die geweldige herinnering dat dood een kwestie is van perspectief en geloof. Ik geloof dat God Jezus liet opstaan uit de dood en dat Jezus het eerste geschenk is voor diegenen van ons die geloven in hem. Hij leeft, niet enkel in Geest, maar in lichamelijke vorm. Omdat Jezus leeft, zullen wij dat ook!

 

Gebed:

Almachtige God, dank u voor de schenkingen van uw genade, Geest, vergeving en leven. Maar vooral dank ik u voor het geven van uw Zoon, die leven en onsterfelijkheid in mij tot leven bracht door uw heil. Hoewel ik geen groot verlangen heb om te sterven, weet ik dat ik door dood heen kan kijken naar u en uw overwinning in mij door Jezus. Geef me alstublieft de moed om elke dag voor u te leven tot de dag dat u me thuis brengt. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

13 november 2026 1 Petrus 2:15-16
12 november 2026 Kolossensen 1:9
11 november 2026 1 Johannes 2:15-16
10 november 2026 Job 37:5-6
9 november 2026 Jesaja 1:18
8 november 2026 Jozua 24:15
7 november 2026 1 Timothëus 2:1-2
 

Home