Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 9 november 2026

 

Jesaja 1:18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Komt dan, en laat ons samen rechten, zegt de HEERE; al waren uw zonden als scharlaken, zij zullen wit worden als sneeuw, al waren zij rood als karmozijn, zij zullen worden als [witte] wol." (Jes 1:18 STV)

"Laten wij zien wie gelijk heeft. Jullie zonden zijn rood als karmijn, paars als purper; toch kunnen ze blank worden als sneeuw, wit als wol."

"Komt toch en laat ons tezamen richten, zegt de HERE; al waren uw zonden als scharlaken, zij zullen wit worden als sneeuw; al waren zij rood als karmozijn, zij zullen worden als witte wol."

"De HEER zegt: Laten we zien wie er in zijn recht staat. Al zijn je zonden rood als scharlaken, ze worden wit als sneeuw, al zijn ze rood als purper, ze worden wit als wol."

"Kom nu en laten wij de zaak rechtzetten, zegt de HERE; al waren uw zonden rood als scharlaken, Ik maak ze wit als sneeuw. Uw vuurrode zonden zullen worden als witte wol."

 

Overdenking van vandaag:

Niets vlekt zoals zonde. Het laat niet enkel een smet in ons hart achter maar zeker een overblijfsel in onze geest. Maar Gods genade wordt getoond in dat hij niet alleen onze zonden vergeeft, dat hij niet alleen onze zonden vergeet, hij sluit ze uit. Ze zijn verdwenen. De vlek is verwijderd, de schuld wordt weggenomen. Wij zijn gereinigd door zijn genade.

 

Gebed:

De vreugde die uw genade mij geeft, roemrijke God! Ik kan u nooit genoeg danken of eren voor het omleiden van de hele richting van mijn leven, zodat het zal eindigen en opnieuw zal beginnen, in u en uw genade. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 november 2026 Jozua 24:15
7 november 2026 1 Timothėus 2:1-2
6 november 2026 Efeziėrs 1:9-10
5 november 2026 Romeinen 13:6
4 november 2026 2 Korinthiėrs 3:6
3 november 2026 Romeinen 13:1
2 november 2026 1 Petrus 2:9
 

Home