Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 8 november 2026

 

Jozua 24:15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Doch zo het kwaad is in uw ogen den HEERE te dienen, kiest u heden, wien gij dienen zult; hetzij de goden, welke uw vaders, die aan de andere zijde der rivier waren, gediend hebben, of de goden der Amorieten, in welker land gij woont; maar aangaande mij, en mijn huis, wij zullen den HEERE dienen!" (Joz 24:15 STV)

"Wil je dat niet, kies dan nu wie je wilt vereren, de goden van je voorouders aan de overzijde van de Eufraat of de goden van dit land, de goden van de Amorieten. Maar ik en mijn familie, wij vereren de Heer!'"

"Maar indien het kwaad is in uw ogen, de HERE te dienen, kiest dan heden, wie gij dienen zult: of de goden die uw vaderen aan de overzijde der Rivier gediend hebben, of de goden der Amorieten, in wier land gij woont. Maar ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen!"

"Wanneer u daar niet toe bereid bent, kies dan nu wie u wel wilt dienen: de goden van uw voorouders ten oosten van de Eufraat of de goden van de Amorieten, van wie u nu het land bewoont. In ieder geval zullen ik en mijn familie de HEER dienen.'"

"Maar als u de HERE niet wilt gehoorzamen, besluit dan vandaag nog wie u wel wilt gehoorzamen. Zullen dat de goden van uw voorouders aan de overzijde van de Eufraat zijn of de goden van de Amorieten in dit land? Maar ik en mijn gezin, wij zullen de HERE dienen."

 

Overdenking van vandaag:

Hoewel we niet voor iedereen in onze familie kunnen spreken, kunnen we dat beloven wat iedereen in onze familie zou moeten verlangen: "Wij zullen de Heer dienen! Maar meer dan beloven, laten we het voorbeeld geven en de weg wijzen. "Ik zal de Heer dienen, VANDAAG!" Dan kunnen we hen vragen om zich bij ons te voegen.

 

Gebed:

Geef me wijsheid, Liefdevolle Herder, hoe ik mijn familie moet leiden om meer van u te houden. Zegen alstublieft mijn ouders en dank u voor hun geloof. Geef me alstublieft moed en gevoeligheid, zodat ik uw waarheid effectief kan delen met mijn kinderen. God, zegen alstublieft die ouders die op zoek zijn naar het grootbrengen van godsdienstige kinderen die op een dag zullen trouwen met de kinderen die u mij gegeven hebt. Ik wil dat mijn huis een plek is waar u bekend bent, gewaardeerd, geŽerd en bemind. In Jezus' naam vraag ik dit nederig. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

7 november 2026 1 TimothŽus 2:1-2
6 november 2026 EfeziŽrs 1:9-10
5 november 2026 Romeinen 13:6
4 november 2026 2 KorinthiŽrs 3:6
3 november 2026 Romeinen 13:1
2 november 2026 1 Petrus 2:9
1 november 2026 EfeziŽrs 1:18
 

Home