Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 12 april 2024

 

1 TimothŰus 4:12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Niemand verachte uw jonkheid, maar zijt een voorbeeld der gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in den geest, in geloof, in reinheid." (1Ti 4:12 STV)

"Niemand mag op je neerkijken omdat je zo jong bent. Wees een voorbeeld voor de gelovigen door je woorden en je gedrag, door je liefde, je geloof en je zuiverheid."

"Niemand schatte u gering om uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geloof en in reinheid."

"Sta niemand toe dat hij vanwege je jeugdige leeftijd op je neerkijkt, maar wees voor de gelovigen een voorbeeld in wat je zegt, in je levenswijze, in liefde, geloof en zuiverheid."

"Niemand mag op je neerkijken omdat je nog jong bent. Wees een voorbeeld door wat je zegt en doet, door je liefde, geloof en zuiverheid."

 

Overdenking van vandaag:

De idealistische passies van jongeren moeten niet weg beredeneerd worden of beschermend weg geduwd worden naar de kant. Als je jonger bent, ben je niet slechts een deel van de kerk van morgen, je bent ook Gods dienaar nu. Dien hem doortastend en wees een voorbeeld voor degenen die ouder zijn!  

Als je ouder bent, kijk niet neer op het enthousiasme van de jeugd, maar moedig het aan en word ge´nspireerd om ermee te wedijveren! Laten we niet vergeten, een aantal van onze beste voorbeelden zijn degenen die jonger zijn en die onze Heer dienen met een levendig geloof!

 

Gebed:

Vader, dank u zo veel voor energieke, enthousiaste en gedreven christenen die zich bevinden in de jongere jaren van hun volwassenheid. Ondersteun hun getuigenis, zegen hun dienen en houd hun hart puur als ze groeien en volwassen worden in het dienen van u. In Jezus' naam bid ik tot u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 april 2024 1 Petrus 4:11
10 april 2024 1 Johannes 4:10
9 april 2024 Filippensen 4:9
8 april 2024 Jakobus 4:7-8
7 april 2024 1 Thessalonicensen 4:7-8
6 april 2024 Galaten 4:6
5 april 2024 Kolossensen 4:5-6
 

Home