Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 3 november 2026

 

Romeinen 13:1

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Alle ziel zij den machten, over [haar] gesteld, onderworpen; want er is geen macht dan van God, en de machten, die er zijn, die zijn van God geordineerd." (Ro 13:1 STV)

"Iedereen moet zich aan de overheid onderwerpen. Want overheidsgezag is iets dat alleen maar bestaat bij de gratie van God. Ook het bestaande gezag is door God ingesteld."

"Ieder mens moet zich onderwerpen aan de overheden, die boven hem staan. Want er is geen overheid dan door God en die er zijn, zijn door God gesteld."

"Iedereen moet het gezag van de overheid erkennen, want er is geen gezag dat niet van God komt; ook het huidige gezag is door God ingesteld."

"Iedereen moet zich aan het gezag onderwerpen, want er is geen autoriteit, die niet door God is ingesteld. Alle gezag komt van God."

 

Overdenking van vandaag:

Ja, er zijn dingen die we niet fijn vinden van onze regering. Maar God heeft werkelijk de meesten van ons gezegend zodat we kunnen genieten van de bescherming van de autoriteiten waar we wonen. Maar we leven ook in de tijd van enkele van de grootste vervolgingen ooit gekend in het christelijke tijdperk. Dus, als we bidden voor onze leiders en God danken voor onze vrijheid, laten we niet de vervolgde kerk over de hele wereld vergeten.

 

Gebed:

Grote verlosser, God van de Exodus, zoals u uw macht en verlossing in het verleden hebt getoond, vragen we dat u vandaag handelt en iedere gelovige zegent die wordt vervolgd omdat hij u aanhangt. Zegen hen alstublieft met tederheid, genezing en bescherming op deze dag. In de machtige naam van Jezus vragen we het. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

2 november 2026 1 Petrus 2:9
1 november 2026 EfeziŽrs 1:18
31 oktober 2026 1 Petrus 5:8-9
30 oktober 2026 EfeziŽrs 2:8-9
29 oktober 2026 Romeinen 12:1
28 oktober 2026 1 Petrus 1:24-25
27 oktober 2026 HebrŽen 4:12
 

Home