Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 2 november 2026

 

1 Petrus 2:9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Maar gij zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterdom, een heilig volk, een verkregen volk; opdat gij zoudt verkondigen de deugden Desgenen, Die u uit de duisternis geroepen heeft tot Zijn wonderbaar licht;" (1Pe 2:9 STV)

"Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, Gods eigen volk, gekozen om de heilsdaden te verkondigen van hem die u uit de duisternis geroepen heeft naar zijn wonderbaar licht."

"Gij echter zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk [Gode] ten eigendom, om de grote daden te verkondigen van Hem, die u uit de duisternis geroepen heeft tot zijn wonderbaar licht:"

"Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht."

"Maar zo bent u niet. U bent door God uitgekozen om koninklijke priesters te zijn; mensen die voor God zijn afgezonderd om overal te vertellen hoe goed en groot Hij is, Die u geroepen heeft om vanuit de duisternis naar Zijn heerlijk licht te komen."

 

Overdenking van vandaag:

We zijn uitgekozen om deel te zijn van Gods team en we zijn als eerste uitgekozen! We hebben een belangrijke rol in het tot stand komen van de wereldgeschiedenis. We zijn hier om Gods lof te verklaren aan degenen die hem niet kennen zodat zij zijn prachtige licht kunnen vinden en de wereld van duisternis verlaten.

 

Gebed:

Groot Licht van Eeuwige Hoop, ik prijs u en ik dank u dat u ook mij in uw volk hebt opgenomen. Beweeg mij alstublieft en geef mij kracht om uw evangelie met anderen te delen, zodat de wereld echt kan weten dat Jezus Heer is. In de naam van mijn Heiland, Jezus, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

1 november 2026 EfeziŽrs 1:18
31 oktober 2026 1 Petrus 5:8-9
30 oktober 2026 EfeziŽrs 2:8-9
29 oktober 2026 Romeinen 12:1
28 oktober 2026 1 Petrus 1:24-25
27 oktober 2026 HebrŽen 4:12
26 oktober 2026 2 TimothŽus 3:16-17
 

Home