Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 1 november 2026

 

EfeziŽrs 1:18

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"[Namelijk] verlichte ogen uws verstands, opdat gij moogt weten, welke zij de hoop van Zijn roeping, en welke de rijkdom zij der heerlijkheid van Zijn erfenis in de heiligen;" (Efe 1:18 STV)

"En ik vraag hem uw hart te verlichten. Dan zult u inzien wat u mag verwachten nu hij u geroepen heeft, en zult u begrijpen hoe rijk en groots de erfenis is die hij zal verdelen onder wie hem toebehoren,"

"verlichte ogen uws harten, zodat gij weet, welke hoop zijn roeping wekt, hoe rijk de heerlijkheid is zijner erfenis bij de heiligen,"

"Moge uw hart verlicht worden, zodat u zult zien waarop u hopen mag nu hij u geroepen heeft, hoe rijk de luister is die de heiligen zullen ontvangen,"

"Ik bid dat u innerlijk vol licht zult zijn, zodat u iets zult zien van de heerlijke toekomst, waarvoor u geroepen bent. Dan zult u weten wat een geweldige rijkdom God voor al Zijn kinderen heeft klaarliggen."

 

Overdenking van vandaag:

De hemel is iets wat we met ons hart zien. Wanneer we echter ontmoedigd, twijfelachtig en depressief zijn, moeten de ogen van ons hart "verlicht" zijn. Het gloren moet gebeuren in onze duisternis en we zien de fonkeling van hoop en de rijkdom van onze erfenis. Maar zien dingen er slecht uit, dan is er maar ťťn manier om iets aan deze dingen te doen: door ervoor te zingen, ervoor te bidden en Gods beloften ervan te lezen.

 

Gebed:

God, u bent mijn hoop. Ik vertrouw op u en uw beloften. Maar ik geef toe dat soms, zoals ook nu, ik worstel met mijn vertrouwen dat u handelt in antwoord op mijn gebeden en dat u doet waarop ik vertrouw dat u met mijn leven doet. Vul me met uw Geest en ondersteun mijn twijfels en ondersteun mijn passie zodat ik u kan dienen met trots en uw genade kan delen met anderen. Via mijn Heer Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

31 oktober 2026 1 Petrus 5:8-9
30 oktober 2026 EfeziŽrs 2:8-9
29 oktober 2026 Romeinen 12:1
28 oktober 2026 1 Petrus 1:24-25
27 oktober 2026 HebrŽen 4:12
26 oktober 2026 2 TimothŽus 3:16-17
25 oktober 2026 EfeziŽrs 5:19-20
 

Home