Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 31 oktober 2026

 

1 Petrus 5:8-9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Zijt nuchteren, [en] waakt; want uw tegenpartij, de duivel, gaat om als een briesende leeuw, zoekende, wien hij zou mogen verslinden; Denwelken wederstaat, vast zijnde in het geloof, wetende, dat hetzelfde lijden aan uw broederschap, die in de wereld is, volbracht wordt." (1Pe 5:8-9 STV)

"Wees nuchter en waakzaam! Uw tegenstander, de duivel, loopt rond als een brullende leeuw, op zoek naar iemand die hij kan verslinden. Verdedig u tegen hem, sterk door het geloof. Vergeet niet dat uw broeders en zusters over de hele wereld hetzelfde leed ten deel valt."

"Wordt nuchter en waakzaam. Uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden. Wederstaat hem, vast in het geloof, wetende, dat aan uw broederschap in de wereld hetzelfde lijden wordt toegemeten."

"Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi. Stel u tegen hem teweer, gesterkt door uw geloof, in het besef dat uw broeders en zusters, waar ook ter wereld, onder hetzelfde leed gebukt gaan."

"Maar ondanks dat moet u de situatie goed inzien en op uw hoede zijn voor de grote tegenstander, de duivel. Hij gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi om te verslinden. Sla zijn aanvallen af door vast op de Here te vertrouwen. Het is een hele troost te weten dat de christenen over de hele wereld hetzelfde moeten doormaken."

 

Overdenking van vandaag:

Satan is geen spelletje of nep-ding. Hij en zijn macht zijn echt en bedoeld om schade te brengen. Maar in plaats ons zorgen over hem te maken, laten we hem weerstaan als we verleid worden en laten we ons op Jezus focussen. Hij is degene die het grote gevecht op Golgotha won en triomfeerde over Satan. Hij nam Satans grootste wapen en ontmantelde het. Nu kunnen we hem weerstaan en Satan zal vluchten.

 

Gebed:

Dank u, almachtige God, dat u Jezus zond en Satans wurggreep brak. Door de dood van de Heiland heeft u mij laten zien dat mijn einde van mijn leven niet het einde van onze relatie zal zijn, maar het begin van leven met u. Vandaag echter vraag ik u mij vooral tegen Satans macht over mijn leven te helpen op de volgende manieren: ... Door de kracht en in de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

30 oktober 2026 EfeziŽrs 2:8-9
29 oktober 2026 Romeinen 12:1
28 oktober 2026 1 Petrus 1:24-25
27 oktober 2026 HebrŽen 4:12
26 oktober 2026 2 TimothŽus 3:16-17
25 oktober 2026 EfeziŽrs 5:19-20
24 oktober 2026 Spreuken 9:10
 

Home