Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 30 oktober 2026

 

EfeziŽrs 2:8-9

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want uit genade zijt gij zalig geworden door het geloof; en dat niet uit u, het is Gods gave; Niet uit de werken, opdat niemand roeme." (Efe 2:8-9 STV)

"De redding, die het geloof u bracht, hebt u te danken aan zijn genade, niet aan uzelf; het is een geschenk van God en niet het gevolg van uw prestaties. Er is dus geen enkele reden om u op iets te laten voorstaan."

"Want door genade zijt gij behouden, door het geloof, en dat niet uit uzelf: het is een gave van God; niet uit werken, opdat niemand roeme."

"Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan."

"Door Zijn genade bent u gered; doordat u in Hem ging geloven. Dat is niet uw eigen verdienste, maar een geschenk van God. Niemand zal zich erop kunnen beroemen het zelf gepresteerd te hebben."

 

Overdenking van vandaag:

Hou je niet van geschenken?! Vooral als ze oprecht gegeven worden, zonder lintjes eraan, is ontvangen het enige wat we moeten doen.  

Het grootste geschenk dat wij ooit ontvangen heeft niets te maken met onze inspanningen. Het is een geschenk van God. We hebben het niet verdiend of gekocht, we zijn het niet waardig. God gaf het door zijn offerend geschenk zodat onze verlossing niet onze trots zou zijn, maar zijn vriendelijkheid.

 

Gebed:

Heilige God, ik kan u nooit genoeg bedanken voor het sturen van Jezus en de betaling van de schuld voor mijn zonde. Mag ik nooit misbruik maken van uw genade of de prijs van uw geschenk te licht nemen. Tegelijkertijd Vader, wil ik vol vertrouwen leven, wetende dat mijn redding niet afhankelijk is van mijn fouten maar van uw genade.
Als gevolg van een dergelijke royaal geschenk, wil ik vandaag voor u leven op een wijze die de vreugde weerspiegelt die ik heb gekregen bij het ontvangen van een dergelijke geweldig cadeau. In de naam van Jezus, mijn bron van hoop en genade, bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

29 oktober 2026 Romeinen 12:1
28 oktober 2026 1 Petrus 1:24-25
27 oktober 2026 HebrŽen 4:12
26 oktober 2026 2 TimothŽus 3:16-17
25 oktober 2026 EfeziŽrs 5:19-20
24 oktober 2026 Spreuken 9:10
23 oktober 2026 Spreuken 15:23
 

Home