Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 28 oktober 2026

 

1 Petrus 1:24-25

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want alle vlees is als gras, en alle heerlijkheid des mensen is als een bloem van het gras. Het gras is verdord, en zijn bloem is afgevallen; Maar het Woord des Heeren blijft in der eeuwigheid; en dit is het Woord, dat onder u verkondigd is." (1Pe 1:24-25 STV)

"Want: De mens is als gras en zijn luister als een bloem in het veld. Het gras verdort en de bloem valt af. Maar het woord van de Heer blijft van kracht, voor altijd. Dat woord is het grote nieuws dat u werd verkondigd."

"Want: Alle vlees is als gras en al zijn heerlijkheid als een bloem in het gras; het gras verdort en de bloem valt af, maar het woord des Heren blijft in der eeuwigheid. Dit nu is het woord, dat u als evangelie verkondigd is."

"'De mens is als gras en zijn schoonheid als een bloem in het veld: het gras verdort en de bloem valt af, maar het woord van de Heer blijft eeuwig bestaan.' Dit woord is het evangelie dat u verkondigd is."

"In de Boeken staat er dit over: "De mens is als gras en zijn pracht als een veldbloem. Het gras verdort en de bloem valt af, maar wat God heeft gezegd, geldt voor eeuwig." En daarmee wordt het goede nieuws bedoeld, dat u is bekendgemaakt."

 

Overdenking van vandaag:

Wanneer de seizoenen veranderen, de bladeren vallen en het gras sterft, worden we er weer aan herinnerd hoe kort ons leven is. Ondanks de snelle voortgang van de technologie worden onze diepste behoeften alleen voorzien door de eeuwige en bewezen wil van God in de bijbel. Of je jouw tekst uit de bijbel op een schijf krijgt of uit een oude familiebijbel, lees het vandaag nog. Heb jij vandaag niet behoefte aan een dosis van het eeuwige?

 

Gebed:

Bij het ouder worden, word ik telkens herinnerd God, aan mijn korte verblijf op aarde en uw eeuwige heerschappij in de hemel. Geef me een idee van mijn plaats bij u bij het zoeken naar uw wil in uw woord. In de naam van Jezus bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

27 oktober 2026 HebrŽen 4:12
26 oktober 2026 2 TimothŽus 3:16-17
25 oktober 2026 EfeziŽrs 5:19-20
24 oktober 2026 Spreuken 9:10
23 oktober 2026 Spreuken 15:23
22 oktober 2026 Galaten 6:2
21 oktober 2026 Psalm 40:8
 

Home