Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Dinsdag 27 oktober 2026

 

HebrŽen 4:12

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Want het Woord Gods is levend en krachtig, en scherpsnijdender dan enig tweesnijdend zwaard, en gaat door tot de verdeling der ziel, en des geestes, en der samenvoegselen, en des mergs, en is een oordeler der gedachten en der overleggingen des harten." (Heb 4:12 STV)

"Want het woord van God is levend en krachtig. Het snijdt scherper dan een tweesnijdend zwaard. Het dringt door tot het punt waar ziel en geest, merg en been elkaar raken. Het ontleedt de verlangens en de gedachten van de mens."

"Want het woord Gods is levend en krachtig en scherper dan enig tweesnijdend zwaard en het dringt door, zo diep, dat het vaneenscheidt ziel en geest, gewrichten en merg, en het schift overleggingen en gedachten des harten;"

"Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden."

"Want het woord van God is vol van kracht en leven. Het is scherper dan het scherpste zwaard; het dringt in ťťn keer door tot onze diepste gedachten en verlangens en snijdt alle delen los; het laat zien wie en wat wij werkelijk zijn."

 

Overdenking van vandaag:

Hoe vaak laat je God een grote operatie in jouw geest doen wanneer zijn Geest het woord gebruikt om aan te moedigen, recht te spreken, te motiveren, te overtuigen, te instrueren en te inspireren? Met zo'n prachtig gereedschap zo gemakkelijk bij de hand voor de meesten van ons, laten we geen dag voorbij gaan dat we God zijn woord in ons hart laten gebruiken.

 

Gebed:

Almachtige God, uw wil is de wens van mijn hart. Maar ik besef dat ik consequenter moet worden gevoed door uw woord geopenbaard in de geschriften. Geef me kracht door uw woord en help me consistent te zijn in mijn wandel met u. Inspireer me door uw Geest om te veranderen wat veranderd moet worden en gezegend en gestimuleerd te worden in de gebieden waar ik dat meest nodig heb. Ik kom tot u en vertrouw op uw woord om mij de juiste richting voor mijn leven te wijzen. Ik bid in de naam van uw ultieme woord, Jezus van Nazareth. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

26 oktober 2026 2 TimothŽus 3:16-17
25 oktober 2026 EfeziŽrs 5:19-20
24 oktober 2026 Spreuken 9:10
23 oktober 2026 Spreuken 15:23
22 oktober 2026 Galaten 6:2
21 oktober 2026 Psalm 40:8
20 oktober 2026 Psalm 51:12
 

Home