Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zaterdag 17 oktober 2026

 

Psalm 25:14-15

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"[Samech]. De verborgenheid des HEEREN is voor degenen, die Hem vrezen; en Zijn verbond, om hun [die] bekend te maken. [Ain]. Mijn ogen zijn geduriglijk op den HEERE, want Hij zal mijn voeten uit het net uitvoeren." (Ps 25:14-15 STV)

"De Heer vertrouwt hem zijn geheimen toe en maakt hem zijn verbond bekend. Ik zie voortdurend naar u uit, Heer, want u redt mij uit de gevaren."

"Des HEREN vertrouwelijke omgang is met wie Hem vrezen, en zijn verbond maakt Hij hun bekend. Mijn ogen zijn bestendig op de HERE, want Hij voert mijn voeten uit het net."

"De HEER is een vriend van wie hem vrezen, hij maakt hen vertrouwd met zijn verbond. Ik houd mijn oog gericht op de HEER, hij bevrijdt mijn voeten uit het net."

"De vriendschap met God is uitsluitend voor hen, die Hem eerbied bewijzen. Alleen zij zullen de geheimen, verborgen in Zijn beloften, leren kennen. Ik kijk voortdurend op naar de HERE om Zijn hulp te vragen; want alleen Hij kan mij redden."

 

Overdenking van vandaag:

Waar komt echte verlossing vandaan? Alleen van God. Verlossing is te vinden in God door diep eerbiedig respect voor zijn heiligheid en macht, door met hem te leven zoals afgesproken, en door onze focus op hem te blijven houden. Alle andere wegen naar bevrijding zijn vals en blijken uiteindelijk een valstrik te zijn.  

Net als de koorddanser wiens ogen niet op de grond of de omgeving gericht zijn, maar op het koord voor hem waar hij zal lopen, zo moeten ook onze ogen op de Heer gericht zijn. Alleen door naar hem te kijken zal hij ons naar veiligheid leiden.

 

Gebed:

Edele Vader, u hebt zo veel gedaan om mij te redden. U die zo heilig en rechtvaardig is, strekte naar beneden uit om mijn hand te pakken toen ik een zondaar was en in opstand was tegen uw liefde. Leer mij uw weg. Corrigeer de fouten in mijn leven. Leid me naar de wegen van uw waarheid. Ik wil niet alleen worden gered van mijn zonde, maar ook van dagen van zinloosheid en frustratie. Maak me een vaartuig dat gebruikt kan worden ter ere van u. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

16 oktober 2026 Psalm 19:14
15 oktober 2026 2 SamuŽl 7:22
14 oktober 2026 Romeinen 12:2
13 oktober 2026 Jeremia 29:11
12 oktober 2026 Spreuken 3:5-6
11 oktober 2026 Psalm 62:8
10 oktober 2026 Spreuken 19:20-21
 

Home