Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Woensdag 10 april 2024

 

1 Johannes 4:10

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Hierin is de liefde, niet dat wij God liefgehad hebben, maar dat Hij ons lief heeft gehad, en Zijn Zoon gezonden heeft [tot] een verzoening voor onze zonden." (1Jo 4:10 STV)

"Liefde betekent niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat hij ons heeft liefgehad en dat hij zijn Zoon heeft gezonden als een boeteoffer voor onze zonden."

"Hierin is de liefde, niet dat wij God liefgehad hebben, maar dat Hij ons heeft liefgehad en zijn Zoon gezonden heeft als een verzoening voor onze zonden."

"Het wezenlijke van de liefde is niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat hij ons heeft liefgehad en zijn Zoon heeft gezonden om verzoening te brengen voor onze zonden."

"De liefde waarover het hier gaat, is niet onze liefde voor God, maar Zijn liefde voor ons. Daarom stuurde Hij Zijn Zoon, Die de straf voor onze zonden op Zich heeft genomen om de verhouding tussen God en ons weer goed te maken."

 

Overdenking van vandaag:

Liefde is aangetoond, niet enkel gezegd. Liefde behartigt het delen van zichzelf in plaats van te wachten totdat dingen gemakkelijk en veilig zijn. Liefde bevrijdt wanneer alle hoop verloren lijkt. Liefde is niet alleen wat God is, maar het is ook wat hij doet en wat hij geeft.

 

Gebed:

Dank u, lieve Hemelse Vader, dat u mij zo enorm lief heeft. Help me alstublieft om de mogelijkheden te zien om anderen lief te hebben die u iedere dag op mijn pad plaatst. Gebruik me om uw liefde vandaag aan iemand te laten zien en elke dag hierna. In Jezus' naam bid ik tot u. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

9 april 2024 Filippensen 4:9
8 april 2024 Jakobus 4:7-8
7 april 2024 1 Thessalonicensen 4:7-8
6 april 2024 Galaten 4:6
5 april 2024 Kolossensen 4:5-6
4 april 2024 Galaten 4:4
3 april 2024 1 Thessalonicensen 4:3
 

Home