Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Maandag 12 oktober 2026

 

Spreuken 3:5-6

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Vertrouw op den HEERE met uw ganse hart, en steun op uw verstand niet. Ken Hem in al uw wegen, en Hij zal uw paden recht maken." (Spr 3:5-6 STV)

"Vertrouw op de Heer met heel je hart en wees niet eigenzinnig. Houd de Heer voor ogen bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg."

"Vertrouw op de HERE met uw ganse hart en steun op uw eigen inzicht niet. Ken Hem in al uw wegen, dan zal Hij uw paden recht maken."

"Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg."

"Vertrouw met heel je hart op de HERE en verwacht het niet van je eigen verstand. Laat God delen in alles wat je doet, dan kan Hij je levensweg bepalen."

 

Overdenking van vandaag:

Wanneer dingen moeilijk zijn, vind ik het makkelijk om een beroep op God te doen en te steunen op zijn barmhartigheid en genade. Hij is mijn Heiland. Maar ik moet bekennen, wanneer ik geniet van zijn zegeningen en het goed gaat, ben ik net zo als de Israėlieten en vergeet te erkennen dat alle zegeningen die ik heb en alle kansen die ik heb ontvangen, gekomen zijn dankzij zijn genade. In mijn vreugde en succes, moet ik hem leren erkennen en niet vertrouwen op mijn eigen wijsheid en kracht wanneer dingen goed lijken te gaan!

 

Gebed:

Genadig Vader, elk goed iets dat ik in mijn leven heb is gekomen door u. De familie waarmee ik ben gezegend, de bescherming die ik heb ontvangen, de plannen die ik heb, de successen die ik heb genoten, de hoop die ik heb, de redding die ik heb ontvangen en de toekomst die ik verwacht zijn allemaal van mij dankzij uw genade en niet mijn goedheid. Dank u! Dank u! In de naam van Jezus dank ik u meer! Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

11 oktober 2026 Psalm 62:8
10 oktober 2026 Spreuken 19:20-21
9 oktober 2026 Deuteronomium 13:4
8 oktober 2026 Jesaja 43:11-12
7 oktober 2026 Psalm 63:1
6 oktober 2026 Jesaja 26:4
5 oktober 2026 Jesaja 55:6
 

Home