Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Zondag 11 oktober 2026

 

Psalm 62:8

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"(62–9) Vertrouw op Hem te aller tijd, o gij volk! Stort ulieder hart uit voor Zijn aangezicht; God is ons een Toevlucht. Sela." (Ps 62:8 STV)

"Mensen, vertrouw altijd op hem, stort je hart voor hem uit: hij is onze toevlucht."

"Vertrouwt op Hem te allen tijde, o volk, stort uw hart uit voor zijn aangezicht; God is ons een schuilplaats. "

"Vertrouw op hem, mijn volk, te allen tijde, open voor hem uw hart, God is onze schuilplaats."

"Volk, stel altijd uw vertrouwen alleen op Hem. Vertel Hem alles en houd niets voor Hem verborgen. Bij God kunnen wij altijd schuilen. Hij beschermt ons."

 

Overdenking van vandaag:

Het is zo moeilijk om de geheimen van ons hart met iedereen te delen. We willen onze geheime tekortkomingen, onhandigheden en zonden verborgen houden. Wij vrezen dat anderen ons zouden afwijzen en wij schamen ons als iemand wist van het geheime slijk in ons hart.  

Maar verborgen zonde is alleen verborgen voor ons. Het is niet verborgen voor onze Vader. Verborgen zonde zweert in ons hart en drijft een wig tussen ons en de God die ons wil vergeven en ons de kracht geeft om erover te triomferen. Als we enkel ons hart zouden uitstorten bij hem, wetende dat hij ernaar verlangt om onze toevlucht te zijn.

 

Gebed:

Liefdevolle Vader en de Heilige God, vandaag wil ik u meerdere dingen bekennen die op mijn hart drukken. Vader, ik ben bang voor anderen wanneer zij weten dat ik heb ... (beken jouw meest geheime en schandelijke zonden aan God).
Heilige God, ik heb gezondigd en vraag vergiffenis voor ... (beken die zonden die anderen misschien niet als heel belangrijk zien, maar die Satan gebruikt voor het verminderen van jouw trouw aan God).
Eeuwige Heer, ik ben ongerust over ... (beken die dingen die je zorgen geven en plaats ze in Gods handen). U alleen bent mijn toevlucht en sterkte. Ik vertrouw deze bekentenissen aan u en vraag dat u mij versterkt door de kracht van uw Heilige Geest zodat ik niet weer in dezelfde valkuilen val. In Jezus' naam bid ik. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

10 oktober 2026 Spreuken 19:20-21
9 oktober 2026 Deuteronomium 13:4
8 oktober 2026 Jesaja 43:11-12
7 oktober 2026 Psalm 63:1
6 oktober 2026 Jesaja 26:4
5 oktober 2026 Jesaja 55:6
4 oktober 2026 Spreuken 27:1
 

Home