Lees meer...

Gratis E-maildiensten!

Ontvang GRATIS dagelijks reflecties en meer via e-mail!

Dagelijkse Overdenking
Wat Jezus Deed
Dagelijks Christelijke Quote
Dagelijks Bijbelvers

 

Christelijke Overdenking

Vrijdag 9 oktober 2026

 

Deuteronomium 13:4

         
  • Statenvertaling
  • GNV
  • NBG 1951
  • NBV
  • Het Boek

"Den HEERE, uw God, zult gij navolgen, en Hem vrezen, en Zijn geboden zult gij houden, en Zijn stem gehoorzaam zijn, en Hem dienen, en Hem aanhangen." (De 13:4 STV)

"Volg alleen de Heer, je God, toon hem je ontzag, houd je aan zijn geboden; gehoorzaam hem, dien hem en laat hem niet los."

"De HERE, uw God, zult gij volgen, Hem vrezen, zijn geboden houden en naar zijn stem luisteren: Hem zult gij dienen en aanhangen."

"Blijf de HEER, uw God, volgen en heb alleen voor hem ontzag. Leef zijn geboden na en luister naar hem; dien alleen hem en blijf hem toegedaan."

"Volg alleen de HERE, uw God, en heb ontzag voor Hem; gehoorzaam alleen Zijn geboden. Dien alleen Hem en houdt u aan Hem vast."

 

Overdenking van vandaag:

Zo veel mensen willen dat wij hun voorbeeld volgen en hun opvatting gehoorzamen. Enkel God alleen heeft zich trouw en liefdevol bewezen door de eeuwen heen. In zijn macht hoort hij vereerd te worden.  

Maar eerder dan eerbied te zien als een "kerk-iets," worden we herinnerd door Mozes dat het "iets van het leven" is. Wij horen te gehoorzamen en ons te houden aan zijn geboden, wij horen hem te dienen en afhankelijk te zijn van hem in ons dagelijks leven. Eerder dan stilte in de samenkomst, is eerbied actie tot zijn glorie!

 

Gebed:

Heilige en Rechtvaardige Vader, help me mijn aanbidding buiten het kerkgebouw te brengen in mijn dagelijkse leven als ik probeer na te leven wat ik zing, te doen wat ik zeg en na te streven wat ik bid. In Jezus' naam. Amen.

 

Lees deze overdenking in:
- Engels
- Spaans
- Portugees

 

Vorige Overdenkingen

8 oktober 2026 Jesaja 43:11-12
7 oktober 2026 Psalm 63:1
6 oktober 2026 Jesaja 26:4
5 oktober 2026 Jesaja 55:6
4 oktober 2026 Spreuken 27:1
3 oktober 2026 1 Petrus 1:3
2 oktober 2026 Spreuken 29:25
 

Home